maandag 30 november 2020

Herinnert U zich deze nog? #166

ROGER GLOVER & GUESTS
vocals by RONNIE JAMES DIO
"LOVE IS ALL"
1975
Aantal weken: 12
Hoogste positie: 1

Is het clipje niet te zien klik dan hier.

Een lied wat mij nog steeds kan ontroeren vanwege de krachtige en tegelijkertijd zo eenvoudige boodschap is 'Love Is All', een nummer één hit uit 1975 met een zeer bijzondere en populaire animatie videoclip met een zingende kikker. Ik heb echter gekozen voor een liveopname en zal uitleggen waarom.

Roger Glover was bassist bij Deep Purple, maar stapte in 1973 uit de band en ging samen met voormalig collega Jon Lord aan de slag om een rockopera te maken van een kindergedicht uit 1802 van William Roscoe waar een prentenboek van was gemaakt door Alan Aldridge en William Plomer, 'The Butterfly Ball And The Grasshopper's Feast'. Het gaat over een gemaskerd bal van kleine dieren. Omdat Jon het te druk had met Deep Purple ging Roger er verder mee en besloot om een conceptalbum op te nemen samen met bevriende muzikanten, 'The Butterfly Ball'.

Verder wilde hij een animatiefilm van het album maken, maar het is nooit verder gekomen van de voornoemde clip bij de eerste single van het album 'Love Is All'. Het album en de single werden uitgebracht onder de naam Roger Glover & Guests. Metalzanger Ronnie James Dio had het nummer 'Love Is All' ingezongen maar zag tot zijn grote ontsteltenis, toen Roger hem de net van de pers gekomen single overhandigde, dat zijn naam niet werd genoemd. Hij heeft de single dan ook meteen teruggegeven. Hij had, zo zei hij later, wel wat meer respect verwacht. 

Omdat de single in Nederland de gouden status had bereikt kreeg Ronnie, weliswaar jaren later, alsnog een gouden plaat uitgereikt. Vanwege de krachtige vocalen van Ronnie die het nummer maken en om hem de eer te geven die hij verdient, heb ik gekozen voor een live opname waarin hij het zingt op een concert van Deep Purple in 1999 waar ook Roger van de partij is, die sinds 1984 weer lid van de band is. 

De tekst is tijdloos en heeft na al die jaren helemaal niets aan kracht ingeboet. Juist ook in deze tijd waarin verdraagzaamheid en begrip voor elkaar steeds meer aan het verdwijnen zijn staat dit nummer nog steeds overeind. Ik kan u al verklappen dat als ik het tijdelijke met het eeuwige zal verwisselen dit lied te horen zal zijn als laatste wijsheid aan u die achterblijven, want 'Everybody's got to live together, all the people got to understand' en 'although we're wearing different faces, nobody wants to hide'.

Ronnie James Dio is in 2010 overleden aan de gevolgen van maagkanker hij is 67 jaar geworden. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten