zondag 15 november 2020

Klein gebaar

Ik las het volgende verhaal van een jonge vrouw en vond daar zoveel positiviteit en waarheid in zitten dat ik het graag met u wil delen:

'Mijn moeder zegt dat ze geen knuffelaar is, maar als ik mijn armen om haar heen sla op een sombere dag of na slecht nieuws is zij de laatste die loslaat. Mijn vader zegt dat hij geen cadeautjes wil op z'n verjaardag, maar ik zie hoe zijn gezicht oplicht als ik hem toch een doos met chocolade en een kaart met een leuke tekst erin geef. Mijn broer zegt nooit iets als 'ik hou van je', maar als ik hem vertel dat ik nog even de afwas ga doen en daarna zal stofzuigen, gaat hij terwijl ik aan het afwassen ben, zonder een woord het hele huis stofzuigen. En als hij me ziet klungelen met een verpakking of een pot die open moet, mompelt ie 'komahier' en opent het voor me zonder me aan te kijken. 

Dit zijn de mensen die zonder veel omhaal of gedoe van je houden, en jij houdt ook van hen zonder omhaal of gedoe. Het zijn al die kleine en grote gebaren die dat aantonen. En als je er eenmaal op gaat letten vind je ze overal. Ik vind dat echt heel mooi.'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten