zondag 3 januari 2021

Omringd door gekken week 1

Donald Trump noemt de hoogste rechters in zijn land totaal incompetent omdat zij concluderen dat er geen fraude is gepleegd tijdens de verkiezingen.

'Ben je nooit jong geweest?' als reactie op de rellende, vernielende, brandstichtende en vuurwerk naar hulpverleners gooiende gristenjongeren in Urk, Staphorst en Veen in aanloop naar oud en nieuw. Als je stamboom een cirkel is doet dat toch iets met je hersenen. Opvoeden schijnt dan een onmogelijke opgave te zijn, maar ondanks dat toch kinderen bij elkaar blijven neuken zolang het kan omdat dat volgens hen de wil van God is, die zich allang van hen heeft afgekeerd zo vertelde Hij me toen Hij bij me was onlangs. 

Een vrouw in de bijstand moet €7000 plus €3500 boete terugbetalen omdat haar moeder wel eens haar boodschappen betaalde, want dat leverde haar een 'op geld waardeerbaar voordeel op', aldus de rechtbank. Zo staat het dus blijkbaar in de wet. Weet u het nog, naar aanleiding van de toeslagenaffaire?: "We moeten meer rekening houden met échte mensen. er is echt veel werk aan de winkel".

In hun verkiezingsprogramma noemt Forum voor Democratie naast de Caraïbische Eilanden ook Suriname in één adem 'onze overzeese gebiedsdelen'. Euh, het land is al sinds 1975 onafhankelijk.

RIVM-directeur Jaap van Dissel is het niet eens met de kritiek dat er in het najaar te laat is ingegrepen. Toch gaan de signaalwaarden naar beneden, zo deelt hij tegelijkertijd mee, zodat er eerder kan over worden gegaan op strengere maatregelen. Zal hij weten wat contradictio in terminis betekent? 

In Enkuizen zag een man dat er door een groep van zo'n acht jongeren vuurwerk onder zijn auto was gegooid en er schade was ontstaan. Hij zag ze weglopen en ging achter hen aan en kreeg er één te pakken. De groep keerde zich tegen hem, hij en zijn toegesnelde zoon werden door de vandalistische tokkies mishandeld. Er is door de politie een onderzoek gestart. 

Op 1 januari waren 42% van de supermarkten open, de meeste om 10.00 uur maar een groot aantal om 9.00 uur. Het is een zorgelijke ontwikkeling die u moet zien in een wat breder kader. In mijn jeugd kende ik het personeel van de supermarkt van gezicht en soms zelfs van naam omdat deze in vaste dienst waren. De leiding droeg zorg voor het personeel dat ook recht had op vrije tijd. Personeel is anno nu een flexibel iets geworden, supermarkten draaien voor een groot deel op scholieren met nul uren contracten die zich alles laten aanleunen voor een habbekrats. Het personeel wordt als wegwerpproduct gezien en klanten worden gereduceerd tot consumenten. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten