zaterdag 23 januari 2021

Toen was geluk... #77

Toen ik uit huis ging nam ik het oude tosti-ijzer mee, mijn ouders hadden een elektrische aangeschaft. Het oude tosti-ijzer was er één waarmee je de tosti's op het gasfornuis moest maken. Ik heb bij het maken van dit blogje geleerd dat het een 'Frans tosti-ijzer' genoemd wordt.

Je vet de beide kanten van het ijzer in met wat boter en dan leg je de belegde boterhammen, traditioneel met ham en kaas, maar kan ook met ander beleg naar keuze, in het ijzer en klapt het dicht en warmt het om en om op het vuur tot de gewenste bruiningsgraad is bereikt. Ik heb er in de beginjaren op mijn flatje in Den Haag veel plezier van gehad. Op een bepaald moment heb ik 'm weggedaan, ik weet eigenlijk niet waarom. Niet omdat ik een hedendaags tosti-ijzer in mijn bezit heb. Het kan zijn dat één van mijn verloofdes dat wel had, maar ik weet het niet meer.

Tot mijn verbazing zag ik dat Franse tosti-ijzers nog steeds te koop zijn. Na zo'n dertig jaar zonder voel ik toch een lichte behoefte om er zo één aan te schaffen, gewoon voor old times sake.



 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten