donderdag 11 juli 2024

Gnedby

Om precies 11.00 uur kwamen de jongens mijn bestelde Gnedby kastjes brengen. Inmiddels ben ik de leukste klant van de dag voor bezorgend Nederland, omdat ik hen op de noodtrap wijs, bij mijn voordeur gesitueerd, waar ze hun auto kunnen neerzetten en dan fluks de bestellingen naar binnen kunnen brengen. Het was dan ook in no time uitgeladen en binnen gezet. Tijd voor mij om aan de slag te gaan.

Het zijn geen moeilijke kastjes om in elkaar te zetten. Was er bloed? Misschien. Na het tweede kastje had ik geen gebruiksaanwijzing meer nodig. Het spelelement van IKEA is dat er bij elk kastje, hoe eenvoudig ook, áltijd een plankje zit die je op twee manieren kunt bevestigen: de goede en de verkeerde. Zo ook nu, en u begrijpt bij kastje één heb ik het op de verkeerde manier gedaan. Het kon ook niet meer teruggedraaid worden, want er was gehamerd en al, dus helaas, één kastje is nét even anders dan de anderen. Ook een tip voor u, mocht u iets van IKEA in elkaar willen zetten, als er staat dat u met potlood een streepje dient te zetten, denk dan niet: wat een onzin, dat kan ik ook zo, zèt dat streepje. Ik heb het anders kunnen oplossen de eerste keer, maar bij de volgende kastjes heb ik het potloodstreepje gezet, veel makkelijker. Ze zetten het er natuurlijk ook niet voor niets bij. 

Ik heb er de hele dag over gedaan, met pauzes tussendoor en het in elkaar zetten was niet het probleem, maar de kastjes dienen ook te worden gezekerd aan de muur. Dat is wel even een dingetje, maar met geduld komt een hoop voor elkaar. Voor nu heb ik vier kastjes gezekerd, de andere doe ik van de week, omdat ik voelde dat ik geen lentekip meer ben en mijn lichaam het welletjes vond. Vandaar nog lege kastjes op de foto's. 

Wel viel tegen dat ik niet, zoals Rick en Chris die de paxkasten in elkaar hebben gezet, een gofer had die het karton wegbracht, zodat ik dat zelf heb moeten doen. Het was gelukkig niet zoveel als van de paxkasten, maar IKEA love their cardboard, dus ben ik wel een paar keer heen en weer gelopen. Al met al een welbestede dag. 

De al gezekerde kastjes met het kastje
waarbij een plankje verkeerd zit. 



Deze kastjes ga ik van de week zekeren.
Dan kan er ingeruimd worden.



Hele stapel karton weer. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten