woensdag 3 juli 2024

Oy vey!

Gisteren was het een bruine zwarte dag in de Nederlandse geschiedenis, een extreem rechts kabinet is aangetreden zodat de bloem der nazi natie op het bordes stond met de koning die in zijn gedachten het nummer van Stealers Wheel hoorde: 🎶clowns to the left of me, jokers to the right, here I am stuck in the middle with you.🎶

We weten natuurlijk allemaal dat dit incompetente bij elkaar gesprokkelde zooitje ongeregeld, met de uit de hoge hoed getoverde zoveelste keus Dick Schoof als premier zonder partij, die nog nooit zelfs maar iets als een debat heeft gevoerd, binnen de kortste keren rollebollend over straat gaat. Extreem rechts is niet zo goed in samenwerken zo blijkt telkenmale opnieuw. Daarnaast begint nu een experimentele politieke periode, geen enkele minister heeft die functie eerder bekleed. Tevens zijn niet alle bewindslieden lid van een politieke partij. De grootse vertegenwoordigde partij PVV heeft geen enkel lid in het kabinet omdat de partij maar één lid heeft Geert Wilders, u weet wel, het één leider-één volk principe. En Geert kan blijven doen wat ie altijd doet, vanuit de Tweede Kamer ongenuanceerd schreeuwen en twitteren (x-en). Want ook nieuw is dat de partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB geen zitting nemen in het kabinet. 

Kortom, het is om je dood te schamen, zeker internationaal gezien staat Nederland nogal voor lul. Aan de andere kant zal het ook een hoop vermaak geven omdat een aantal poppetjes lijken te zijn gecast voor een satirisch programma, zo zie ik links, voor de kijker rechts, naast Zijne Majesteit iets staan wat zo van een draaiorgel is afgestapt. Ik geef het hooguit een jaar. 

Clowns to the left of me jokers to the right....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten