donderdag 4 juli 2024

Op een rol

Kent u dat, dat je iets in je huis gaat veranderen en dat er dan als een soort sneeuwbaleffect andere dingen je ook ineens heel hoog zitten? De kledingkamer met paxkasten, vakkundig in elkaar gezet door lieve vrienden Rick en Chris is ingericht en ik ben de koning te rijk. 

Heel organisch stortte afgelopen weekend mijn groene Billy boekenkast in onder het gewicht van de boeken en is zo ontzet dat ik een andere boekenkast moet hebben. Een wat stevigere, en omdat deze in de jaren 70 logeerkamer is gesitueerd, mag dat gerust een kast uit de kringloop zijn of daaromtrent. Belangrijk is stevig, een seventies vibe en rond de 80 centimeter breed. Ik zal mij in de nabije toekomst er eens in verdiepen, maar kent u of bent u iemand met zo'n kast, hoor ik het graag. 

Moedwillig wil ik mijn cd/dvd-ruimte aanpakken. Daar staan cd's en dvd's in een ratjetoe van kasten. Drie kasten die ik ooit heb gekocht van het prijzengeld die ik had gewonnen met mijn deelname aan de quiz 'Get The Picture', een cd/dvd-rekje, een grote kast die ooit bij mijn moeder vandaan is gekomen, zo'n kast die indertijd bij het huis hoorde, maar die niemand meer heeft. Destijds met mijn zus in een supermarktkarretje naar mijn huis gebracht en sportschoolmaatje Frank heeft 'm toen naar boven gesjouwd, daarnaast nog een witte Billy kast en een grijs cd-kolomkastje staan er in. En ik kon het niet meer aanzien en wat mij ook stoorde was dat de collectie zo was uitgebreid dat ik het niet meer fatsoenlijk neer kon zetten.

Tijd om in actie te komen dus. De 'Get The Picture'-kasten en het witte Billy kastje blijven. Voor het grijze kastje heb ik een andere bestemming, de kast uit mama's huis heb ik gedemonteerd en die zal met het grof vuil meegaan. Het prijsloze cd/dvd-rekje heb ik in de buurtapp gezet, letterlijk prijsloos, want het mag zo worden opgehaald. En wat denkt u? Niemand! Nou ja, dan gaat ie ook met het grof vuil mee te zijner tijd. 

Bij mijn nieuwe vrienden IKEA, of wat zeg ik, we zijn nu familj (want dan kreeg ik korting) heb ik een aantal witte Gnedby cd-kolomkastjes besteld zodat alles weer netjes op lexicografische volgorde gezet kan worden. Dat is voor mij de enige manier om cd's en dvd's te ordenen, vijfendertig jaar lang boeken, cd's en dvd's verkopen, dat laat zo z'n sporen na. 

Als God het wil worden ze volgende week woensdag bezorgd, en dit is iets wat ik ook zelf kan doen, ze zijn een stuk handzamer dan paxkasten. U merkt het, ik ben op een rol met verbeteringen aanbrengen in mijn woning.





Het dvd-gedeelte is al ingericht. 


U ziet, de kleding is weg uit de logeerkamer,
maar nu liggen de cd's er te wachten op hun
nieuwe kastjes. 


Gnedby.

2 opmerkingen:

  1. Superhandige kasten, ik heb er ook zo'n 10 staan, weliswaar niet in wit maar zwart en lichtbruin afgewisseld.

    BeantwoordenVerwijderen