maandag 16 januari 2012

Flying away to Ibiza

"Flying away to Ibiza.
taking a plane to Ibiza.
Seeing my sweet señorita,
I'm waiting for my señor."

Deze hit van Barry & Eileen kwam juist uit in 1980, het jaar dat ik voor het eerst naar Ibiza ging én bovenal voor het eerst met een vliegtuig. Dat vliegen vond en vind ik nog steeds niks, het enige voordeel is dat het de snelste manier is om op je bestemming te komen.

Nu er een plan is om dit voorjaar naar Barcelona te gaan dacht ik terug aan het feit dat ik drie keer in Spanje ben geweest en alle drie de keren op Ibiza, de eerste keer, zoals gezegd in 1980 samen met mijn zus en een vriendin, de tweede keer in 1987 voor het eerst zelfstandig zo ver weg samen met een vriend uit die tijd en de laatste keer in 1989 met m'n verloofde van dat moment.

Veel zon, veel strand, veel té bruin, zou er nu niet zo gauw meer heen gaan, ben niet echt van de strandvakanties, ik kan ook niet zo lang in de zon liggen. Ik hou meer van steden waar wat te zien valt qua museums en architectuur, mooie winkels, gezellige terrasjes en restaurants.

In m'n fotoarchief wat foto's van die vakanties gevonden, de foto uit 1980 kan natuurlijk écht niet meer met de wetenschap van nu. Die dieren zijn naar alle waarschijnlijkheid vermoord toen ze groter werden en dus onhandelbaar. Maar dat wíst je toen toch niet.

1980

1987

1989

3 opmerkingen:

  1. Nee, die foto uit 1980 kan tegenwoordig niet meer gekiekt worden. Maar de foto uit 1989 vind ik eigenlijk fouter. Grapje! ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Dray, Klopt, haha, maar ik vind het welzijn van dieren nu belangrijker dan mezelf in een fout zwembroekje (die toen gewoon konden;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha ha nou vind het een goddelijke man op die laatste foto echt gewelldig volgens mij de wham tijd en dat je zeurt te plaatsen erg gaaf xxxx

    BeantwoordenVerwijderen