donderdag 19 januari 2012

Kijkgedrag

Omdat ik ben opgegroeid in een tijd dat er alleen 's-avonds TV uitzendingen waren en voor kinderen op woensdagmiddag en zaterdagmiddag op slechts twee netten, is mijn kijkgedrag daar ook op terug te voeren.
Overdag kijk ik nooit TV, het komt gewoon niet in me op. Verder kijk ik gericht, wat wil zeggen dat zappen mij vreemd is, ik kijk in de programmagids (een uitstervend fenomeen) wat ik wil zien en daarna gaat de TV uit. Ik weet dat er huishoudens zijn waar de eerste daad na het opstaan is om de TV aan te zetten en de laatste daad van de dag voor het naar bed gaan er uit bestaat de TV weer uit te zetten.
Dat zijn ook de mensen die de TV laten aanstaan als er bezoek is. Persoonlijk vind ik dat onbegrijpelijk.

Ondanks het enorme aanbod aan zenders, kijk ik eigenlijk alleen Nederland 1 t/m 3. Omdat de commerciële zenders voor 70% uitsluitend talentenjachten en realityprogramma's uitzenden kijk ik daar vrijwel nooit naar. Er zijn een aantal Amerikaanse series geweest op die zenders die ik heb gevolgd, maar al die reclame tussendoor maakt het kijkplezier er niet beter op. Soms neem ik een film op die op één van de commerciële zenders wordt uitgezonden zodat ik tijdens het kijken de reclames kan doorspoelen.

Waar kijk ik dan zoal naar?
In ieder geval iedere dag het acht uur Journaal op Nederland 1, en op het moment kijk ik, Kinderen Geen Bezwaar, Andere Tijden (als het onderwerp me aanstaat), Mixed Up, 24 uur Met..(als de gast leuk is), Beatrix Oranje Onder Vuur, Krasse Knarren, Sterren Op Het Doek (als de gast leuk is), Ali B Op Volle Toeren, verder vind ik Cabaret leuk en programma's waarin een interessant persoon wordt geportretteerd.

1 opmerking:

  1. de tv van de foto heb jij thuis niet mee gemaakt maar hebben wij wel gehad bij mij gaat de tv om 6 uur aan en jaaa helaas voor ik naar bed ga pas weer uit ook als er niks is wat ik wat vind onder tussen zit ik dan aan de com bevalt mij prima hoor deze gewoonte

    BeantwoordenVerwijderen