zaterdag 7 januari 2012

The Voice Of Holland Revisited a.k.a Nationaal Songfestival

Het is bekend gemaakt welke zes artiesten met elkaar de strijd aanbinden om uit te maken wie Nederland mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan.

Het zijn zes solisten, 4 dames en 2 heren, ik ken ze geen van allen, en dat is een gebrek van mijn kant, want vijf van de kandidaten hebben meegedaan aan talentenjachten op TV, waarvan Raffaëla Paton zelfs aan twee verschillende waarvan ze er één gewonnen heeft, dat er daarna geen bloeiende carrière uit is voortgekomen weerhoudt haar er niet van om zichzelf nu wéér in een zangcompetitie te werpen.
De andere deelnemers hebben niet gewonnen maar vinden desondanks dat ze wel rijp zijn om ons land op internationaal niveau te vertegenwoordigen.

Ik kan nog geen oordeel vellen over de liedjes, want die heb ik nog niet gehoord, wel  is er een persfoto van de talenten en daar zie ik, voor nu, 6 doorsnee mensjes staan, maar daar kan qua nummer, show, kleding en make up nog wel wat aan veranderen natuurlijk.

De organisatie zal een samenwerking zijn van TROS en Talpa, het feit dat John de Mol er bemoeienis mee heeft kan na de aanfluitingen vanuit het TROS-kamp de afgelopen jaren alleen maar een positief effect hebben. Helaas zal 'presentatietalent' Jan Smit het programma presenteren, en zal hij het commentaar leveren bij de finales in Azerbeidzjan, maar dan zet ik gewoon België op.

Op zondag 26 februari zal het spektakel plaatsvinden.

3 opmerkingen:

  1. Laat de dame, 2e van rechts, dan maar naar het songfestival gaan. Apart mooi stemgeluid, als ze tenminste iets gaat zingen wat in haar straatje ligt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. of de andere landen zulke geweldige inzendingen hebben gestuurd die winnen toch ook alleen maar om dat ze op elkaar stemmen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Net als ieder jaar begin ik optimistisch: Misschien dat we dit jaar kans maken!

    Maar mij gaat het al jaren niet meer om het winnen, ik vind het hele circus al plezier genoeg om van het ESF te genieten..

    BeantwoordenVerwijderen