vrijdag 6 januari 2012

Reli-censuur

De prachtige BBC natuurseries "The Life Of Mammals" en "Frozen Planet" worden met veel succes door de Evangelische Omroep uitgezonden. Bij de eerste knipte de EO al in de door hen niet ondersteunde passages over de evolutietheorie, volgens de EO-lieverds schiep God de aarde in 6 dagen, wat ik heel aandoenlijk vind, alsof ze nooit helemaal zijn losgekomen van het geloof in Sinterklaas.

Bij "Frozen Planet" is er nogal apart vertaald, de watertemperatuur onder Antartica 'has barely changed for 25 milion years' werd de watertemperatuur die sinds 'onheugelijke tijden' hetzelfde is. Dit omdat ze met hun door de kerk gehersenspoelde hersentjes geloven dat die geweldige God de aarde slechts een paar duizend jaar geleden heeft geschapen.

We leven in 2012, mensen die 'het woord Gods' verkondigden, misbruikten met hetzelfde enthousiasme kinderen, gelovigen verstootten hun eigen kinderen als die i.p.v. geïndoctrineerd door de kerk zélf gingen denken, verliefd werden op iemand die niet uit dezelfde gemeenschap kwam en zodoende de kans op inteelt verkleinde of, o gruwel, liefde voelde voor iemand van hetzelfde geslacht.

Maar de evolutietheorie, nee,  dat is teveel voor de teerhartige achterban van de EO.


2 opmerkingen: