dinsdag 17 april 2012

Barcelona

Op vrijdag de 13e waren we al zo rond 4 uur 's-morgens op Schiphol om de reis naar Barcelona aan te vangen. Vroeg weg betekent natuurlijk ook vroege aankomst, zodat we die vrijdag ten volle benut hebben om het voor ons onbekende Barcelona te gaan leren kennen.
Ontbijtje op Schiphol
Het weer was direct al zomers, dus nadat we onze valiezen in het hotel hadden gedropt zijn we naar de zeer toeristische Ramblas gegaan, waar we werden verrast door de Boqueriamarkt, een enorme ruimte waarin verse producten als vlees, vis en groenten worden verkocht, maar zo prachtig uitgestald, in zoveel mooie kleuren dat het een lust voor het oog is daar doorheen te wandelen.
Boqueriamarkt
Edo had wat voorwerk gedaan zodat we 's middags belandden in het Paul Güell Paleis, of liever gezegd woonhuis. Met beperkte ruimte is hier iets neergezet wat adembenemend is. Onbeschrijfelijk mooie architectuur van Antoni Gaudi. Barcelona ademt eigenlijk Gaudi, die man heeft zo'n stempel op de stad gedrukt dat het één niet zonder het ander te benoemen is. De architectuur in Barcelona is trouwens overal waar je kijkt van een ongekende schoonheid. De stad kent ook heel veel pleinen en pleintjes, daarnaast viel ons op dat het ook een opvallend schone stad is.
Paul Güell Paleis

's-Avonds hebben we na lang zoeken een restaurantje gevonden La Dentellière. Daar hebben we zo heerlijk gegeten dat we er de laatste avond weer zijn gaan eten. Als je naar Barcelona gaat MOET je hier gaan dineren. De serveerster was zo'n schattig lief meisje dat ik bijna tot adoptie was overgegaan.
La Dentellière
Zaterdag hebben we een kathedraal in de buurt bezocht, en een hele wandeling gemaakt waarbij we ook in één van de vele parken terecht kwamen, Parc de la Ciutadella, om uiteindelijk aan te komen bij de Sagrada Família, het nog steeds niet voltooide meesterwerk van, daar-istie-weer, Gaudi. Het is niet te beschrijven wat je daar ziet bij het betreden van de kerk. Dat moet je echt met eigen ogen zien.
Altaar in Sagrada Família
Zondag zijn we naar Parque Güell gegaan wat een hele klim is om er te komen en eenmaal in het park moet je nog veel meer klimmen, klauteren en weer afdalen, zeker als je net als wij onbedoeld het park verlaat en probeert weer het park te vinden, maar het was zeker de moeite waard. Een prachtig uitzicht over de stad is de beloning. Ook hier weer naast de mooie beplanting veel kunst van Gaudi. Na het diner zijn we nog naar de Font del Gat in het Parc Montjuïc gegaan wat ondanks dat de fonteinen niet werkten een heel imposante ervaring was.
Parque Güell
Parc Montjuïc


















Naast al deze culturele zaken hebben we natuurlijk ook veel andere dingen gedaan en veel met elkaar gelachen, Talitha was zaterdag jarig, wat we niet helemaal ongemerkt voorbij hebben laten gaan, als echte import Rotterdammer heb ik André en Talitha door een weigerachtig metropoortje geloodst, we hebben heerlijk Starbucks koffie gedronken op 'ons plein' bij het hotel onderwijl naar skaters en andere mensen kijkend, we hebben ons met vallen en opstaan de ondoorgrondelijke wegen van het metronet in Barcelona eigen gemaakt, en bovenal zijn we allevier een beetje verliefd geworden op Barcelona.





1 opmerking:

  1. heb weer genoten van het verslag van je snoep reisje hoor morgen wel meer

    BeantwoordenVerwijderen