donderdag 26 april 2012

Herinnert U zich deze nog? #6

CATHERINE FERRY
"1,2,3"
1976
Aantal weken 5
Hoogste positie 5






Ongewild word ik er al sinds het begin van het jaar steeds weer mee geconfronteerd middels diverse media dat er, ik geloof ergens in de zomer, voetbalcompetities gaan plaatsvinden. Allemaal prima, maar moet daar dan al zolang van tevoren over bericht worden?

Dit gezegd hebbende staat voor mij de weg open om het over iets te gaan hebben wat werkelijk belang heeft, het Eurovisie Songfestival, op 22, 24 en 26 mei vinden de voorrondes en de finale plaats, tijd om eens even terug te gaan in het roemruchte verleden van het festival.

In 1976 vond het songfestival plaats in Den Haag en deed voor Frankrijk Catherine Ferry mee met het vrolijke "1,2,3" waarmee ze de tweede plaats behaalde. Ze hield er een Europese hit aan over.
Tot in de jaren 80 heeft Catherine in Frankrijk platen gemaakt en zelfs in de Franse versie van de musical "Abracadabra" gestaan. In 1986 overleed haar producer Daniel Belavoine die meer dan 30 nummers voor haar schreef. Zelf stopte ze er ook mee om meer tijd aan haar gezin te wijden om in 2010 pas weer een nieuwe single op te nemen.
Haar liedjes hebben een soort 'cultstatus' in Frankrijk, zodat haar Eurovisie hit wordt gebruikt in de film "Potiche" van François Ozon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten