woensdag 11 april 2012

Tupperwareparties

In de jaren 70 heeft mijn moeder als gastvrouw meerdere Tupperwareparties thuis gegeven. Vrouwelijke familieleden, vriendinnen en buurvrouwen werden uitgenodigd om zich door de Tupperwaredemonstratrice te laten verleiden tot aankopen. Mannen waren daarbij niet aanwezig, ik als klein jongetje wel.

Ik werd door de demonstratrice bij de gang van zaken betrokken, ik mocht als iedereen binnen was met een schaal met kleine plastic handigheidjes (ik herinner me een nagelborsteltje en een geel staafje waarmee je handig sinaasappels kon pellen) de kamer rond, de dames mochten dan iets uitzoeken, zoiets verhoogd de stemming tot echte aankopen natuurlijk.

Nadat alles was gedemonstreerd en de bestellingen waren opgenomen kreeg de gastvrouw (mijn moeder dus) een presentje, waarvan ik nu denk dat dat afhing van wat er door de aanwezigen besteld was.
En, heel slim, werd pas daarna de andere dames gevraagd of zij ook niet zo'n leuke avond wilden organiseren.

Ik heb ooit eens een documentaire gezien over de ontstaansgeschiedenis van Tupperware, het is ontwikkeld door Earl Tupper al in de jaren 40. Maar pas in de jaren 50 in Amerika en in de jaren 60 en 70 in Europa nam de populariteit enorm toe. Brownie Wise was degene die de Tupperwareparties heeft bedacht en vervolmaakt.

Tupperware bestaat nog steeds, maar is in de loop der jaren qua uiterlijk veranderd, ik ben uit de tijd van de pastelkleurige bakjes en bekers, dat is voor mij de échte Tupperware.


4 opmerkingen:

  1. Hahaha! Ineens komt er een geel staafje om sinaasappels te schillen terug in mijn herinnering! Net als een plastic dopje die je middels een lus aan een reeds geopend flesje kon hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja ik heb nog steeds hele handige bakje en een vergiet onder andere . niet van die tijd hoor die dingen zijn in de loop van mijn levens weg zo hier en daar blijven steken, maar ja. en nu komt het er zijn nu zelfs bakken die je in de oven kan zetten en dat alles in kleuren van nu en ja moet bekennen dat mijn Tupperware nu uit de kring loop komt hoor waar ik regelmatig kom maar het blijven handige huishoud hulpen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb het allemaal,en koop het nog steeds op de rommelmarkt,,het pastel,,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Ik vind het pastel Tupperware ook de het leukste.

      Verwijderen