zondag 6 mei 2012

6 Mei 2002

Op die dag zat ik om 18.00 uur in de auto toen ik op het nieuws hoorde dat politicus Pim Fortuyn was neergeschoten, enkele ogenblikken later kwam het bericht dat hij was overleden aan zijn verwondingen.

Ik was verbijsterd dat dit kon gebeuren in Nederland. Vandaag is het 10 jaar geleden en er is sindsdien veel gebeurd waar ik verbijsterd over was. De moord op Theo van Gogh, de rampzalige koninginnedag in Apeldoorn, de paniek bij de dodenherdenking op 4 mei veroorzaakt door een verminderd toerekeningsvatbare, om er maar een paar te noemen.

Maar vandaag denken we aan Pim die destijds de Haagse politiek wakkerschudde met tot dan toe ongebruikelijke duidelijke taal, met flair en charisma, termen die op weinig politici toen en nu van toepassing zijn.

1 opmerking:

  1. ja ik was nog geen maand terug in Nederland en kon het niet geloven dat dit hier con gebeuren maar ja nu gebeuren er wel meer dingen die 10 jaar geleden niet mogelijk waren dachten wij ik denk dat onze generatie altijd deze dag zal denken aan Pim Fortuyn

    BeantwoordenVerwijderen