vrijdag 18 mei 2012

In Memoriam: Donna Summer

Donna Summers' zangcarrière nam een vlucht in 1974 toen ze in Nederland en België een grote hit had met het nummer "The Hostage", precies de periode dat ik me voor muziek begon te interesseren, later veroverde ze haar thuisland Amerika en de wereld met haar discomuziek wat haar de titel "The Queen Of Disco" opleverde. Er naar gevraagd zei ze altijd een plek in haar hart te houden voor "Dat kleine landje aan de zee waar mijn carrière pas echt van de grond kwam"

In 1977 was haar hit "I Feel Love" een regelrechte sensatie, dit was nog nooit gehoord en was z'n tijd ver vooruit, dit nummer was van een grote invloed op techno en house van vele jaren daarna.

Ik wist van haar strijd tegen kanker niet af, en naar blijkt wilde ze dit zelf ook zo min mogelijk in de publiciteit hebben. Omdat ik met Donna en haar muziek ben opgegroeid sloeg het nieuws van haar overlijden bij me in als een bom, ik ben echt geschokt.
Donna Summer mocht maar 63 jaar worden.

4 opmerkingen:

  1. Hallo
    Het is nu 5 maanden dat Donna Summer overleden is. Ik denk dat ik wel met zekerheid kan zeggen dat ik de grootste fan van haar ben, in ieder geval in Nederland, en dat nu al zo'n 30 jaar. Ik vind het nog steeds heel erg dat ze overleden is, en luister nog dagelijks naar haar zeer bijzondere stemgeluid. Ze was en blijft een groot gedeelte van mijn leven en ik zal haar nooit vergeten. Eddy R.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is mooi, Eddy, dat je nog steeds van haar muziek geniet, op die manier blijft Donna voortleven in de harten van veel mensen.

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie vrouw. Met een stem als geen ander. Donna Summer maakt duidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen