vrijdag 11 mei 2012

Herinnert U zich deze nog? #7


GÉRARD LENORMAN
"SI J'ÉTAIS PRÉSIDENT"
1980
Aantal weken 4
hoogste positie 28





Omdat het nogal stof deed opwaaien afgelopen week dat Frankrijk een nieuwe president heeft gekozen en er in Europa door de kiezer nu al een aantal regeringen naar huis zijn gestuurd, dan wel vroegtijdig zijn beëindigd vond ik het gepast om deze single van de Franse zanger Gérard Lenorman in herinnering te roepen.

In 1976 en 1977 had Gérard in Nederland grote hits met respectievelijk "La Ballade Des Gens Heureux" en "Voici Les Clés"'. Dit "Si J'étais Président" was niet zo'n hele grote hit, maar ik vond 'm zelf wel de leukste. In 1988 deed hij mee namens Frankrijk aan het Eurovisie Songfestival en behaalde daar met "Chanteur De Charme" een 10e plaats.

In 2007 is er een boek van zijn hand verschenen met de titel "Je Suis Né À Vingt Ans" (Ik ben geboren als twintigjarige) waarin hij het heeft over de onbekende identiteit van zijn vader, een Duitse soldaat. Toen hij destijds het nieuws vernam heeft hij er een nummer over geschreven: "Warum Mein Vater".

Gérard is nu 67 jaar en is nog steeds actief als zanger.

2 opmerkingen:

  1. Beste Aidan,

    Ik heb meerdere concerten van Gérard bijgewoond afgelopen jaar. Gérard is in topvorm en nog steeds dezelfde charmante en lieve artiest!! De klassiekers zijn je reinste poezie!!

    met vriendelijke groet,
    Anneguus

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Anneguus,

      Wat leuk om te horen dat Gérard nog trouwe fans heeft! Ook al is een artiest niet meer zo heel prominent in beeld betekent dat meestal niet dat ze niets meer doen, Gérard is nog steeds lekker bezig met muziek maken!

      Verwijderen