maandag 7 mei 2012

Weet je nog wel?

Omdat we het leuk vinden zo nu en dan eens wat met elkaar te ondernemen, hadden Nadira, Rick en Chris onze agenda's naast elkaar gelegd en besloten dat het 5 mei maar weer eens zover moest zijn. In eerste instantie hadden we een dagje Amsterdam in gedachten, maar op Bevrijdingsdag is Amsterdam natuurlijk afgeladen, zodat het Het Openluchtmuseum in Arnhem werd.

We zouden elkaar daar rond 11 uur ontmoeten, dus om kwart voor 10 kwam Nadira bij mij voorrijden in haar nieuwe bolide. Het weer gaf niet echt het lentegevoel, maar dat maakte ons niet uit, als we bij elkaar zijn hebben we het vanzelf leuk.

Allereerst natuurlijk koffie in het Zaanse gedeelte om daarna meteen bij het bakkertje krentewegge te kopen, Rick en Chris ook. Ik bood spontaan aan dat die van hun gerust bij mij in de tas mocht, voorbijgaand aan het feit dat zo'n brood best wel wat weegt. We liepen wat stroomloos, maar Nadira vond terecht dat we wel met een bepaalde gerichtheid het park door moesten, dus even weer naar t begin waar sinds kort een stukje Jordaan is neergezet. Erg leuk, een oud café en een postkantoor uit vroeger tijd, die ik me ook nog wel voor de geest kan halen omdat die er jaren zo bijgestaan hebben.

We hebben veel gezien, ook dingen die ik met mijn bezoeken daarvoor waarschijnlijk over het hoofd heb gezien. Het leukste zijn toch altijd weer die huisjes door de jaren heen waarbij het huisje uit de jaren 70 voor ons een bron van herkenning was. Ook het Groene Kruis gebouw had voor ons veel bekends.

Toen begon het te regenen, maar we waren juist toe aan het gebouw met de magazijnen van het park met heel veel huis,-tuin,- en keukenspullen door de jaren heen, en de tentoonstelling van verzamelingen, waar ik tussen de spaarpotten ook mijn spaarpot van vroeger zag.

De oude tram ingestapt naar de kaasmakerij om daar kaasjes te kopen die vanzelfsprekend ook best nog in mijn tas pasten. Snel nog Van Gend en Loos en toen weer richting huis waar we bij restaurant "De Bank" heerlijk hebben gegeten en gekletst.

Ondanks het matige weer hebben we een heel fijne dag gehad!

Het "Postkantoor"
Duizenden spaarpotten
'Mijn' spaarpot uit de jaren 70




Geen opmerkingen:

Een reactie posten