dinsdag 26 juni 2012

Londen 2012

Samen met Jeroen heerlijk een weekendje naar Londen geweest, we waren er al vroeg en konden nog niet in ons hotel inchecken, maar wel al onze koffers stallen. Het hotel St. Giles ligt heel centraal, bijna op de hoek van Oxfordstreet, zodat we direct zijn gaan winkelen. Oxfordstreet up and down gelopen, hier en daar wat gegeten en gedronken, daarna ingecheckt in het hotel waar we een heel fijne kamer hadden met zelfs nog een apart zitje er in, en omdat het de 9e etage was een heel wijds uitzicht.

Daarna het onvermijdelijke Harrods bezocht, waar Jeroen een verontrustend smsje kreeg van de kattenservicedienst die zijn kat eten zou geven en een uurtje aandacht, die kon er niet in. Jeroen lichtelijk in paniek, ik natuurlijk cool als altijd in dit soort stressvolle situaties vroeg hem of hij een lastig slot op de deur had, dat bleek niet het geval, stond de kattemie dan wel bij de goede deur? Dat bleek een schot in de roos, de dame had aan de verkeerde voordeur staan rommelen. Terug in het hotel even een powernapje gedaan om vervolgens 's-avonds naar het bruisende Soho te gaan, eveneens op loopafstand voor het diner en enig vertier.

De andere dag baadde de stad in zonneschijn en zijn we naar Covent Garden gegaan voor een ontbijtje op een terras, daar even rondgewandeld en vervolgens naar het heel oude en chique warenhuis Fortnum & Mason gelopen, dat kende Jeroen nog niet en ik wilde hem dat niet onthouden.
Met de metro naar Tower Bridge waarvandaan we graag een boottochtje over de Thames wilden gaan maken, ik herinnerde me nog waar dat was van vorig jaar, rechts beneden aan de brug, alleen kwamen we toen van de andere kant aan, dus hebben we de brug nu twee keer gelopen, deze keer hadden we gelukkig ook een overdekte boot, want het werd wat frisser.
Buckingham Palace was vergeven van politie, zodat we niet op het plein ervoor konden en zeker niet bij de hekken, er bleek een demonstratie aan de gang en er hadden zich zelfs mensen aan de hekken vastgeketend.
Weer een broodnodig powernapje (die worden heel erg ondergewaardeerd!) om vervolgens de stad in te gaan waar het helaas begon te regenen. terug in het hotel was het inmiddels na twaalven dus was Jeroen jarig, ik had wat kleine cadeautjes meegebracht, want dat is niet iets om stil voorbij te laten gaan.

Voor zondagochtend had Jeroen uitgevonden dat in Soho er een heel bijzonder zaakje was waar hij graag zijn verjaardagsontbijtje wilde gebruiken: Maison Bertaux. Nou dat was inderdaad een geweldige ervaring, een aanrader voor iedereen!
Zo'n dag van vertrek is altijd een beetje minder ontspannen dan andere dagen omdat het op tijd op het vliegveld willen zijn in je nek hijgt, maar het was vollop zon en we hebben nog wat gewandeld en op ons gemak de reis vanuit de stad naar London City Airport aangevangen, waar we helaas een uur vertraging hadden.

We hebben het heel fijn gehad en Jeroen heeft, zei hij, Londen met andere ogen bekeken dan hij het zich herinnerde, en ik blijf het een geweldige stad vinden.

"Gouden" telefooncel

De 'verboden' foto (Sir you are not allowed to take pictures here)

Omhóóóóóg
Out on the town

Jarig!

Sinds zeventienhonderdzoveel
Verjaardagsontbijtje



1 opmerking: