maandag 4 juni 2012

Televisietijd: Golden Girls

Zeven seizoenen. Uitgezonden van
14 september 1985 t/m
7 september 1992 (USA)
In Nederland werd de serie vanaf 1986
uitgezonden.
De gehele serie is op DVD verschenen, echter
in Nederland alleen de eerste 3 seizoenen.




Nu er vergevorderde plannen zijn om deze serie in het Nederlands te gaan maken met in de hoofdrollen o.a. Loes Luca en Beppie Melissen (van wie ik zomaar denk dat zij de rol van Dorothy zal gaan spelen), is het tijd om deze ongeëvenaarde serie in herinnering te roepen.

Wat heb ik genoten van Beatrice Arthur (Dorothy), Rue McClanahan (Blanche), Betty White (Rose) en Estelle Getty (Sophia), en wat geniet ik nog van de DVD's, waarover ik me kan opwinden dat niet de hele serie hier te verkrijgen is.

Vier dames op leeftijd die in één huis wonen en die ondanks totaal verschillende karakters, alle meningsverschillen, kleine en grote ruzies toch niet zonder elkaar kunnen en elkaar door dik en dun steunen.
Het huis staat in Miami en is van Blanche een "Southern Belle" die zichzelf Gods gave aan de mannen vindt, talloze affaires heeft en zichzelf qua uiterlijk boven de anderen stelt.

Rose, komend uit de Noorse gemeenschap, St Olaf in Minnesota, is niet al te snugger en verveeld de anderen met haar eindeloze reeks verhalen uit St. Olaf over mensen met namen als Inga Gergeflugen-Hofstättenfrau en ze maakt Noorse gerechten als genurkenflurken en flügelkaka.

Dorothy komt uit Brooklyn, New York en is het kind van Italiaanse immigranten en heeft een cynische kijk op het leven in het algemeen en haar huisgenoten in het bijzonder.

Sophia is de moeder van Dorothy en komt bij de dames wonen als het bejaardenhuis waar ze woont is afgebrand, ze komt van Sicilië en is in de jaren 20, samen met haar man naar Amerika geëmigreerd. Ze is heel scherp in haar opmerkingen en begint haar verhalen om situaties te vergelijken vaak met : 'Picture it, Sicily 1921.....

De enige nog levende 'Golden Girl' is Betty White, Estelle, Beatrice en Rue zijn respectievelijk in 2008, 2009 en 2010 overleden.

2 opmerkingen:

  1. The Golden Girls.. Love them! hieronder een link naar seizoen 4, regio 2. Geen NL-ondertitels, maar wel Engels en Duits (supertoll!).. Andere seizoenen op regio2 is mij ook (nog) onbekend.

    http://www.play.com/DVD/DVD/4-/6375391/The-Golden-Girls-Series-4-Box-Set/Product.html?searchstring=golden+girls&searchsource=0&searchtype=allproducts&urlrefer=search

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die heb ik al met wél Duitse maar GEEN Engelse ondertitels, maar wel de mogelijkheid van Duitse nasynchronisatie. :-)

      Verwijderen