zaterdag 9 juni 2012

Wie goed doet....

....Goed ontmoet. Iedereen heeft deze aloude spreuk in borduursteek op een kussen of als tegel aan de wand, maar toch minimaal zeker in zijn systeem zitten. Want het is zo waar.

Ik mocht het van de week weer ervaren. Al jaren was ik op zoek naar nummers van de even legendarische als tragische (Mama) Cass Elliot, deze ontbrekende nummers uit mijn collectie waren verschenen op een dubbelcd, die in een gelimiteerde oplage was verschenen, en dus nu nergens meer te verkrijgen. Ook Amerikaanse sites waar ie op stond namen mijn bestelling wel aan, maar moesten na verloop van weken mij toch teleurstellen omdat de maatschappij niet aan ze uitleverde, hoewel de cd daar nog wel op voorraad was. Ook te downloaden waren deze ontbrekende nummers niet.

Maar muziek is iets universeels, er zijn vele mensen net als ik op zoek naar net dat ene nummer en zijn dan, net als ik,  als een kind zo blij als ze het gevonden hebben, zo kreeg ik plots reactie op een blogje van vorig jaar september waar ik het had over een cd van Eydie Gormé. Op die cd stond een nummer waar reageerder Gerard al jaren naar had gezocht, of ik die misschien naar hem zou toe willen zenden.
Vanzelfsprekend wilde ik dat, want ik weet zelf hoe leuk zoiets is.

Hij was er heel blij mee, en vroeg of ik misschien ook nog iets had waar ik naar zocht. Onder het mom van 'niet geschoten is altijd mis' deelde ik hem mijn zoektocht naar de nummers van Cass Elliot mede, en eerlijk gezegd had ik er geen goede hoop op, omdat ik er zelf al zolang zonder succes mee bezig was.

Maar nog dezelfde dag stuurde hij me alvast 1 nummer door met de mededeling dat hij er al 10 had en de andere 4 er waarschijnlijk ook aan zaten te komen. Ik was totaal overrompeld. En jawel hoor, alle zo moeizaam gezochte songs van Cass had ik binnen no time in mijn bezit. Ongelofelijk.

Na zijn eerste bericht, met toezegging, maar zonder de nummers nog te hebben toegestuurd zette ik mijn Media Player aan zoals altijd op random, er zitten 41641 verschillende liedjes in, en wat komt er als eerste? Cass Elliot. Toeval? Nope, ik denk van niet.

Cass Elliot

1 opmerking:

  1. Graag gedaan hoor Aidan! En ik wil jouw dank graag delen met enkele vaste lezers/gebruikers van het AVRO-Muziekforum, want die zijn het die de songs hebben opgespoord c.q. zelf in bezit hadden, en ik heb alleen gefungeerd als tussenpersoon. Maar ik vond het wel ontzettend leuk om dit te kunnen doen.
    Met muziekgroet, Gerard uit Hilversum

    BeantwoordenVerwijderen