donderdag 9 mei 2013

Ascensio Domini

Ascensio Domini is Latijn voor Hemelvaartsdag. Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag en valt op de 40e dag na eerste Paasdag en 10 dagen voor eerste Pinksterdag. De vroegst mogelijke datum is 30 april de laatst mogelijke 3 juni.
Op Hemelvaartsdag wordt binnen het Christendom herdacht dat Jezus is 'opgevaren' naar de hemel, op de 40e dag van Zijn opstanding. Het is onderdeel van de paascyclus.

Hoewel Hemelvaart een algemeen erkende feestdag is, zijn er veel winkels open om opvang te verlenen aan mensen zonder enig doel in het leven, in plaats van zo'n dag in introspectief door te brengen vervelen ze zich thuis en komen dat dan bij de middenstand doen.

Voor de middenstandwerknemers is die vrijwillige sociale dienstverlening vrij lucratief, de gewerkte uren worden 3 maal uitbetaald dan wel van de jaaruren afgeboekt. Dit omdat het veelal de zware sociale gevallen zijn uit de prachtwijken die zich massaal naar de winkels begeven. Dat vergt vanzelfsprekend veel, vooral geestelijke, energie van het personeel, meer dan 5 uur openstelling zou dan ook onverantwoord zijn.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten