maandag 20 mei 2013

Op naar Kopenhagen

Het is weer achter de rug, het Eurovisie Songfestival 2013, en het werd gewonnen door de gedoodverfde winnaar Emmelie de Forest uit Denemarken met het liedje "Only Teardrops". Persoonlijk vind ik het een aardig liedje alleen kan ik niet zo tegen deze manier van zingen met zo'n snik er in.

Mensen zonder feitenkennis die altijd roepen dat "sinds die oostbloklanden meedoen 'we' nooit meer winnen"  kunnen hun mond houden, want wederom wint er een west Europees land, sterker nog 6 landen uit de top 10 zijn zogenaamde 'oudgedienden'. Daarnaast wordt er in één adem aan toegevoegd dat er vriendjespolitiek heerst, dat klopt, daarom gaven Nederland en België elkaar ook 12 punten, net zoals Griekenland en Cyprus dat al jaren doen.

Nederland eindigde op een mooie 9e plaats, en in de voorronde van 14 mei zelfs op de 6e. Een heel mooie prestatie van Anouk. Nu is het nog wachten op de Barbara Dex-award voor de slecht geklede artiest, ik geef Israël en Montenegro daar grote kans op.

Persoonlijk vond ik de keuze van één presentatrice in plaats van een duo presentatie een heel gelukkige keuze, geen flauwe grapjes onderling, bovendien heeft Petra Mede een geweldige humor en was er gedurende de avonden heerlijke relativerende berichtgeving over het gastland Zweden. Een land wat zichzelf niet zo serieus neemt, wat hoe zuidelijker je in Europa komt steeds moeilijker te vinden zal zijn.

Volgend jaar dus naar Denemarken wat maar een brug verwijderd is van Malmö waar het festival dit jaar werd gehouden. Het is de derde overwinning voor Denemarken na 1963 Grethe & Jørgen Ingmann met "Dansevise" en 2000 Olsen Brothers met "Fly On The Wings Of Love".

Winnaar Denemarken: Emmelie de Forest

Israël: Moran Mazor

Montenegro: Who See

Geen opmerkingen:

Een reactie posten