vrijdag 24 mei 2013

Valiezen pakken

Ik zie er altijd een beetje tegen op om voor een reis mijn valiezen in te pakken, ik stel het ook steeds uit, maar opeens is er het moment dat ik denk: "En nu móet het gebeuren". Pas als ik die ingeving krijg, en niet eerder, begin ik er aan, omdat ik weet dat het dan ook vrij vlot zal gaan, zo ook deze keer.

Mensen die met mij gereisd hebben weten dat ik geen 'lichte reiziger' ben, voor mij is het niet:  tandenborstel pakken en gáán. Maar desondanks probeer ik zo economisch mogelijk kleding en schoenen te verzamelen, mijn trucje is om per dag een outfit te kiezen die met een kleine verandering of aanpassing met een ander kledingstuk ook geschikt is om 's-avonds acte de présence te geven met een etentje of een ander uitje. Riemen en jasjes die bij verschillende outfits passen is ook ruimte besparend in de koffer.

Deze keer heb ik mezelf overtroffen door maar 6 paar schoenen mee te nemen terwijl ik meer dagen weg ben! Ik ben er zelf ook trots op, een soort terug-naar-de-natuur gevoel, heel basic. Wat deze keer ook fijn is, is dat er in het geboekte hotel op de kamer strijkfaciliteiten zijn, zodat ik niet alles thuis hoef te strijken en het heel voorzichtig zo kreukvrij mogelijk hoef in te pakken. En bovenal zit ik mooi aan het toegestane gewicht wat ik mee mag nemen. Valiestechnisch gezien ben ik er dus klaar voor!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten