woensdag 8 mei 2013

Entertainment

Al heel lang, ergens sinds de vorige eeuw zit ik in de boeken, en ik vind dat heerlijk. Met boeken verkoop je zoveel meer dan alleen maar een artikel, je verkoopt emotie, beleving, avontuur, verstilling, gedachtes, hulp, kennis, kortom het is een fantastisch vak om mee bezig te zijn. Hypes heb ik zien komen en gaan. Ooit was er aan het begin van mijn loopbaan een nouveauté: een sprekend boek. Er waren pagina's in verwerkt waar je een apparaatje op moest zetten en dan hoorde je een toespraak van Koningin Wilhelmina waar je net over had gelezen bijvoorbeeld. Toen had niemand gedacht dat we ooit allemaal een computer zouden hebben.

Robert Ludlum. Lenie Saris, Appie Baantjer, Heinz Konsalik, Alister MacLean, Sneeuwbalpockets, Zuster Britta-serie, Bob Evers-serie, Agatha Christie-reeks, De Celestijnse belofte, Montignac dieet, Da Vinci Code, Harry Potter, Kippevelreeks, ik heb het allemaal meegemaakt en verkocht.

Sinds september is de afdeling entertainment (CD's, DVD's, Game's en accessoires) zonder personeel en zonder dat daar een gesprek over is geweest, laat staan dat het me gevraagd is, ben ik me daar langzaamaan steeds meer in gaan verdiepen, het is stilzwijgend op een natuurlijke manier gegaan. Nou had ik er wel eerder eens mee te maken gehad en was ik er de laatste twee jaar zo zijdelings ook wel mee bezig, maar nu vond ik dat ik zelf ook dingen moest oppakken en even orde op zaken stellen.

Mensen die mij kennen weten dat ik heel secuur en precies ben, dat vraagt het werken met boeken van je en  het zit ook in m'n aard. Thuis heb ik ooit iemand die mijn vloer kwam leggen tot wanhoop gedreven door het gebruikte gereedschap steeds weer op te bergen als ik dacht dat ie klaar was. Ook in mijn werk hou ik van orde en netheid, dat ik alles blindelings kan vinden. Boeken en entertainment zijn beiden afdelingen waar dat ook heel belangrijk is omdat er veel handelingen te verrichten zijn met gebruik van diverse materialen. Dan moet ik niet misgrijpen.

Sinds gisteren ben ik m.b.t. de entertainment afdeling helemaal bij met het uitzoeken en doorspitten van alle magazijnen, vakken, dozen en kratten en ik moet zeggen dat ik na een aarzelend begin er echt lol in heb gekregen. De combinatie boeken en entertainment blijkt helemaal bij me te passen.

In deze tijd van oplopende werkeloosheid die ook dierbaren om me heen treft ben ik blij en dankbaar dat ik een baan heb waarbij ik het zo fijn naar mijn zin heb in een steeds veranderende branche (Je weet nooit wat de hype of de hit over 4 maanden weer is) en met fantastische collega's. Dat mag best eens gezegd worden.




1 opmerking: