donderdag 3 april 2014

20 jaar vrienden

Gisteren was het 20 jaar geleden dat ik vriend Jeroen leerde kennen door een wederzijdse vriend uit die tijd. Op de avond van 2 april 1994 gingen we gezamenlijk naar discotheek 'Eye' in Rotterdam waar Jeroen ongenadig hard zijn hoofd stootte. Een vriendschap was geboren. In die 20 jaar is het contact van intensief naar occasioneel gegaan en weer terug, maar de vriendschap bleef. Relaties zijn begonnen en beëindigd, huwelijken gesloten en ontbonden, de wederzijdse vriend is van het toneel verdwenen, maar wij hebben het allemaal doorstaan, en hebben door de jaren heen geweldig leuke dingen gedaan, uitstapjes, korte vakantie's, etentjes, en diverse hoogtijdagen met elkaar gevierd.

We vonden dat we deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij moesten laten gaan en hadden daarom afgesproken om indien het weer het toeliet de 'Ooievaart' in Den Haag te gaan doen, Den Haag omdat het mijn geboortestad is en omdat Jeroen er heen emigreerde vanuit het rustieke Bergen Op Zoom, en we er in onze jonge jaren veel zijn uitgegaan. De 'Ooievaart' is een boottocht door de grachten van Den Haag. Grachten in Den Haag, dat zouden velen niet denken, maar we hebben er zo'n anderhalf uur doorheen gevaren en het was werkelijk adembenemend, allereerst werkte het zonnige weer van harte mee, maar wat is het ongelofelijk leuk om Den Haag vanaf het water te zien, en wat is er veel te vertellen over al die panden, wijken, schrijvers, schilders, en andere interessante mensen die er gewoond hebben en nu nog wonen. Net als de destijds fantastische boottocht door Alkmaar moesten we ook hier zo nu en dan met ons hoofd op de knieën om onder bepaalde bruggen door te kunnen. De vrijwilligers van de 'Ooievaart' kunnen er veel en leuk over vertellen. Ik raad deze rondvaart ten zeerste aan, ik ga deze boottocht zeker nog eens maken!

Na de boottocht was het tijd om het glas te heffen op onze vriendschap op een terrasje (op 2 april!!) om daarna slenterend door de stad, míjn stad, die hier en daar is vernieuwd, wat voor mij niet altijd een verbetering is, naar de Schoolstraat, waar alles nog is zoals het was, om bij het Italiaanse restaurant Giuliano's lekker te dineren. We hebben een heerlijke dag gehad.

Op verjaarvisite in 1995

Aidan, Keesjan, Hans, Jeroen en Rick op een vernissage in september 1995. Rick??  Volgend jaar september
20 jaar Rick!

Jeroen heeft lol om mijn blik in de toekomst gekregen van Sint Nicolaas.

Lallend door het midden met Oud en Nieuw



Amsterdam

Antwerpen

Londen

Samen met Daisy het succes van Chris vieren
Heel warm Antwerpen 2013 met Rick

Jeroen's verjaardag 2013 met Daisy, Chris en Rick

2 April 2014 op de 'Ooievaart' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten