zondag 13 april 2014

Putting It Together

Gisteren met vriend Harry naar de voorstelling "Putting It Together" geweest. Het is een Nederlandse vertaling van een musical-revue met de liedjes van Stephen Sondheim welke z'n première al kende in 1992 in Engeland. Zijn liedjes zijn in Nederland niet zo heel bekend, vandaar dat de zaal maar voor een klein deel gevuld was. Grote sterren als Liza Minnelli, Barbra Streisand en Eartha Kitt hebben veel van zijn oeuvre gezongen.

De verhaallijn in de voorstelling is vrij dun maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de fantastische vertaling van Jeremy Baker en de goede zang van Paul Groot, Esther Maas, Matthias Quadekker, Brigitte Heitzer en Porgy Franssen, hoewel de laatste geen briljant zanger is, maar hij komt er mee weg zeker na de pauze. Esther blinkt voor mijn gevoel uit in haar stille spel, en zet heel goed een welgestelde vrouw van middelbare leeftijd neer. Het samenspel tussen de spelers is erg leuk en de vaak ingewikkelde liedteksten en meerstemmige samenzang is van heel hoog niveau, en om met Willem Nijholt te spreken: ieder woord is te verstaan, en dat is bij deze soms bijna literaire teksten wel van groot belang. Mooie levensbeschouwelijke nummers worden afgewisseld met liedjes vol humor, maar het is nooit plat. Ook het orkest onder leiding van Jeroen Sleyfer mag niet onvermeld blijven.

Het was door de opzet een bijzondere ervaring en ik ben blij dat ik door deze voorstelling Esther en Matthias heb leren kennen, twee mensen met veel talent.


Brigitte Heitzer, Matthias Quadekker, Paul Groot, Esther Maas & Porgy Franssen





Geen opmerkingen:

Een reactie posten