maandag 28 april 2014

Misty water-colored memories of the way we were

Erica Minkman, Carla Stigters, Esther Jansen, Jolanda van Ruijven, Piet L'Ami, Alphons van Beek, John Vis, Alexander Kooijmans, Robert Romeijn, Kathleen Beer, Frans Heemskerk, Silvia van Steen, Joyce Smit, Anita Brands, Jan Franken, Irma Kroes, Marga Borsboom, Jolanda Veldwijk, Marian vd Berg, Patricia vd Meer.

Den Haag, 1977, de 6e klas van de St. Ceciliaschool. Ik ben nog uit de tijd van de lagere school met 6 klassen i.p.v. (ik geloof) 8 groepen zoals het nu is. Met de meeste van deze jongens en meisjes heb ik dus 6 jaar de lagere school doorlopen. Zes belangrijke jaren in een mensenleven. De school was op loopafstand van mijn huis en de meeste kinderen woonden in de omtrek van de school. Ooit heb ik zo'n zelfde verzameling fotootjes gehad van de 2e klas, maar die ben ik, helaas, kwijtgeraakt. Bijzonder dat ik alle achternamen nog weet.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn klasgenootjes wel eens gegoogeld heb en op Facebook heb gezocht, en sommigen (7) heb ik gevonden, maar om nu na bijna 40 jaar contact te maken, vind ik ook weer zo iets, daar is het me niet om te doen, ik wilde alleen maar zien hoe het met ze gaat en hoe ze er nu uitzien. Nou ja, met Anita heb ik even contact gehad toen ik nog op Hyves zat, ik wist haar verjaardag nog, wat zij dan weer grappig vond. Ik hoop van allemaal dat het ze goed gaat, dat het leven ze heeft gebracht wat ze ervan verwacht hadden.

Met meneer Franken onze leraar in de 6e klas en tevens hoofd van de school heb ik tot aan zijn overlijden in (ik dacht) 2005 contact gehouden in de vorm van kerstkaartjes sturen, wat ik nu nog steeds doe naar zijn vrouw die ons soms ook wel eens een dagje opving. Ik ben op zijn begrafenis geweest omdat ik het een fijne leraar vond en ik voelde of ik alle kinderen vertegenwoordigde die hij in zijn lange carrière les heeft gegeven.

Het voortgezet onderwijs, daar heb ik het nooit zo leuk gehad, reden waarom ik ook nooit heb doorgeleerd, hoewel ik dat wel zou hebben gekund, na het behalen van mijn diploma ben ik gelijk gaan werken. Dat is eigenlijk één van de weinige dingen waar ik spijt van heb, maar het is gelopen zoals het gelopen is. Heel therapeutisch om dit nu zo eens op te schrijven, waar een blogje al niet goed voor is.

Ondanks dat wel een foto van de examenklas 1980/81 van de Beatrijsschool uit Den Haag, van deze leerlingen weet ik alleen de voornamen en dan nog omdat ik ze er ooit bijgeschreven heb. En ook van hen hoop ik dat ze allemaal goed terecht zijn gekomen.


André, Alwin, Wim, Peter, Ronald, meneer Blom, Kees
Joke, Wim, Franka, Frans, Janet, Françoise, Max, Frank
Elvira, Leon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten