dinsdag 29 juli 2014

Say cheese

Mensen die mij kennen en wel eens uitstapjes met me maken, weten dat ik bij die gelegenheden het altijd leuk vind om foto's te maken met mijn cameraatje of met mijn telefoon. De reden waarom is omdat ik het leuk vind om gezellige momenten vast te leggen om daar later nog eens op terug te kijken met het 'o-ja-weet-je-nog-gevoel'. Dat is een gevoel wat voor velen herkenbaar is, vandaar dat er een 'Throwback Thursday' in het leven is geroepen waarop mensen op donderdag op sociale media foto's van weleer plaatsen..

Zelf ben ik nog van het foto's laten afdrukken. Jawel! Opslaan op de computer vind ik prima, het delen ervan op bijvoorbeeld Facebook idem dito, maar ik wil ook gewoon met een album op schoot kunnen zitten en er doorheen kunnen bladeren. Er groeien nu hele generaties op die dat niet kennen, en sommigen vinden foto's op de PC meer dan genoeg, maar ik ga dat stapje verder. Nu maak je heden ten dage wel meer foto's dan vroeger met fotorolletjes, daar zaten er 24 op en als je eens heel wild deed nam je 2 rolletjes mee op vakantie, om na thuiskomst maar af te wachten wat er op stond, terwijl je nu meteen kan zien of de foto gelukt is en of iedereen er wel op z'n voordeligst op staat. 

Foto's inplakken moet je wel even voor gaan zitten, en ik moet bekennen, het liep erg op bij me, hele stapels die op het inplakken in een album lagen te wachten, maar ik ben er toch maar eens mee begonnen en nu kan ik zeggen: Alle foto's zijn ingeplakt, en ik heb het vaste voornemen het niet meer zo te laten oplopen.

Echte foto's, ik ben er gek op.

Ken je 'm nog, de rits-rats-klik-camera uit de jaren 70

Het ouderwetse fotorolletje

Alle albums met foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten