donderdag 22 juni 2023

Een maand later

Gisteren was het precies één maand geleden dat ik na lange tijd weer ben gaan sporten. Ik heb beloofd u daar niet te veel mee te vermoeien omdat er gewoon niet zoveel spannends over te vermelden is, maar ik heb veel vragen gekregen over hoe ik het vind en of er al resultaten geboekt zijn. Welnu, de sportschool op zich heeft een heel goede vibe, het begint er al mee dat het een kindvrije zone is, daarnaast heb ik al vanaf moment één een heel fijn zen gevoel als ik er ben. Er komen allerlei mensen van jong tot oud, van gespierd tot obese en die diversiteit maakt dat het een fijne plek is. 

Ik ken er niemand en dat wil ik graag zo houden. Daardoor ben ik gefocust en als ik bezig ben met, laten we eerlijk zijn, heel dom cardio of training, dan kan ik mijn gedachten lekker laten gaan en ordenen, zo werk ik niet alleen aan een lichamelijk maar ook aan een mentaal welzijn. Ik sport heel random op steeds verschillende dagen en tijdstippen, precies wanneer het mij uitkomt. En na het sporten is er de beloning van de massagestoel.

Ik doe het rustigjes aan, het is niet dat sporten mijn leven zo beïnvloed dat ik er alles voor opzij zet. Ik heb ooit iemand gekend die zich er helemaal in verloor dat afspraken rondom zijn hele sportschoolgang moesten worden ingepland, kwam ie half in de middag verhit binnenzeilen als de rest van ons al in de dynamiek van de dag waren met elkaar, zoiets werkt natuurlijk niet. Voor mij gaan uitjes of afspraken met vrienden voor het sporten, en dan, ik ben een man op leeftijd dan mag je toch wel enige wijsheid verwachten in het stellen van prioriteiten.

Na een maand op m'n gemak te zijn begonnen is er zelfs al enig resultaat te melden, spiermassa is met 3% toegenomen, vetmassa met 3% afgenomen en ik weeg 2,2 kilo minder. Maar maakt u zich geen zorgen, ik heb nog steeds overgewicht, hoor. En ja, als ik fanatieker was geweest met wellicht ook nog een dieet erbij was het allemaal natuurlijk veel spectaculairder, maar waarom zou ik? Ik heb ook nog een rugconditie waar ik rekening mee moet houden. En dan, in mijn schemerjaren wil ik gewoon een wijntje bij het eten, een toetje en wat lekkers bij de koffie. Es kijken hoe het er over een maand voorstaat. 

De beloning na het sporten: de massagestoel. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten