donderdag 1 juni 2023

Santa Clarita Diet

Het horrorgenre in films is niet aan mij besteed, verder dan Michael Jackson's 'Thriller' en de 'Nightmare On Elmstreet'-filmcyclus ben ik nooit gegaan, dat was voor mij spannend en hartklopverhogend genoeg. Maar toen ik vorige week op zoek was naar een nieuwe comedyserie op Netflix stond 'Santa Clarita Diet' er tussen en wordt aangeprezen als 'comedy-horror' Ik heb de preview gekeken en de humor vond ik meteen hilarisch, daarnaast worden de hoofdrollen gespeeld door Drew Barrymore en de prettig ogende Timothy Olyphant, dat is ook wel wervend. Qua taalgebruik is het is voor Amerikaanse begrippen choquerend, alles wordt gewoon bij de naam genoemd, dus niet 'het f-woord', maar gewoon 'fuck'. De humor is zoals gezegd van een hoog niveau en het horrorgedeelte is voor mij even een 'door de vinger kijk-moment', letterlijk. Ik kijk m'n comedy's meestal onder het eten, maar bij deze is het beter om dat niet te doen. 

Het gaat over Sheila en Joel Hammond (Drew en Timothy) een echtpaar dat huizen verkoopt. Meteen al in de eerste aflevering wordt Sheila de overtreffende trap van onwel en als snel blijkt dat ze een ondode is. Ze lust enkel maar rauw vlees en op een gegeven moment gaat dat over in het eten van mensen. De enige die er op dit moment van kijken, ik ben bij serie één van de drie, aflevering acht, op de hoogte van zijn, zijn hun 16 jarige dochter Abby (Liv Hewson) en de even oude buurjongen en nerd Eric Bemis (Skyler Gisondo). Joel stuit op een mythologisch mysterie dat wellicht kan verklaren wat er aan de hand is, dat loopt als verhaallijn ook door alle gekkigheid heen. 

De serie is niet nieuw hoor, serie één is gereleased in 2017 en heeft gelopen tot 2019, maar toch ga ik er verder niets over zeggen voor als u wellicht ook wilt gaan kijken. Ik kan 'm u aanraden, maar zoals gezegd, niet onder het eten, hoewel de humor toch de boventoon voert, is Sheila die op een arm knaagt of een shake van ingewanden maakt niet zo'n smakelijke combinatie met het pastaatje wat je dan net aan het eten bent. 

Sheila en Joel.

Eric en Abby. 

Skyler Gisondo, Timothy Olyphant, Liv Hewson en Drew Barrymore. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten