woensdag 14 juni 2023

In Memoriam: Treat Williams

Treat Williams acteerde in theater, films, televisieseries en -films. Vanaf 1972 speelde hij de rol van Danny Zuko in de theatervoorstelling van 'Grease'. Hij had al kleinere rollen gespeeld in vier films toen hij wereldwijd doorbrak als George Berger in de filmmusical 'Hair'. Voor die rol werd hij genomineerd voor een Golden Globe Award. 

Daarna is hij in talloze films te zien geweest. Vanaf 1985 was hij ook te zien in verschillende tv series. Als gastacteur of een hoofdrol, zoals in 'Everwood' (2002-2006) waarin hij Dr. Andrew Brown speelde. Maar omdat 'Hair' één van mijn meest favoriete films is en de wereld en ook ik toen pas goed kennismaakte met hem blijf ik Treat altijd zien als Berger. Het was in filmmusicals in die tijd, en misschien nu nog wel, gebruikelijk dat de acteurs die we zagen niet altijd degene waren die de liedjes zongen. Daar wilde regisseur Miloš Forman niets van weten, hij wilde dat iedereen zelf zong, Treat had natuurlijk al musicalervaring in het theater als Danny in 'Grease', maar ook andere acteurs als John Savage en Beverly D'Angelo zongen zelf. 

Treat was getrouwd met Pam van Sant en zij hebben twee kinderen Gill en Ellie. Op 12 juni jongstleden werd Treat door een automobilist aangereden toen hij op zijn motor wilde afslaan. Dat ongeluk is hem fataal geworden. Hij was 71 jaar.

Stom misschien, want ik heb Treat nooit ontmoet of gesproken, maar ik ben er best een beetje verdrietig van. 

Treat Williams als George Berger in 'Hair'.


Natuurlijk een clipje van Treat uit 'Hair'
'I Got Life'. Niet te zien? klik hier.

In 2019 was er vanwege het 40 jarig jubileum van de film op initiatief van Treat een reünie van de cast van 'Hair'. Annie Golden, Don Dacus, Beverly D'Angelo, Dorsey Wright, Treat Williams en John Savage. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten