dinsdag 20 juni 2023

Kussens

Mijn blog over de kussens voor de tuinstoelen op de lanai, heeft een storm aan reacties opgeleverd, met als overduidelijke tip die lezers los van elkaar gaven: ga eens bij Action kijken. Mijn voormalige collega van heel lang geleden en nu buurtgenote Debby kwam ook met die tip met de toevoeging dat ze er pas geweest was en er kussens had gezien die bij de huidige ambiance van de lanai zouden passen. 

Zelf kom ik er eigenlijk nooit, maar gisterochtend was ik wezen sporten en de sportschool is in het kunstmatig aangelegde Stadtmitte van Capelle gesitueerd waar ook de winkels zijn. Er is slechts één geldige reden om in sportkleding over straat te gaan en dat is als je daadwerkelijk gaat sporten of er van terug komt. Ik weet dat ik hieromtrent een roepende in de woestijn ben, want ik zie mensen die nog nooit van hun leven gesport hebben en dat ook nooit zullen gaan doen in trainingsbroeken en -pakken zich in de openbare ruimte begeven. Bij het aanmelden kreeg ik van de sportschool een sportrugzak met heel groot hun naam erop, zodat ik daarmee geheel legitiem in sportkleding van en naar de sportschool kan gaan.

Maar nu ging ik ermee het winkelcentrum in, normaliter zou ik liever een wortelkanaalbehandeling ondergaan dan me als een pauper tussen het winkelend publiek begeven, maar zoals gezegd, die tas was de vrijbrief om het te mogen doen. Bij Action zag ik dat meer mensen zo gekleed gingen, echter zonder een sporttas, het zit ook meer in mijn allergie dan in dat van de gemiddelde mens, en Nederlanders zijn over het algemeen al niet de best geklede mensen van Europa, zeker als het warm weer is. Zoals ik al in een eerder blogje schreef, ik word er vaak door met blindheid geslagen. 

Maar dit alles geheel terzijde, ik kwam voor tuinstoelkussens, en jawel hoor, die waren er. Een fractie van de prijs die ik eerder had gezien bij Intratuin. Ik begrijp dat er dan heus wel kwaliteitsverschil in zal zitten, maar het gaat om tuinstoelkussens, niet om iets wezenlijks belangrijks. Ik ben er blij mee, deze passen beter bij de sfeer van de huidige aankleding van de lanai.

De jaren zeventig kussen krijgen ook een goede bestemming. Dierbare vriend Steven die een welhaast museale jaren zeventig inrichting heeft in zijn woning zal ze zondag, als we elkaar ontmoeten, meenemen. Een betere plek kunnen ze niet krijgen.

De nieuwe kussens. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten