maandag 26 juni 2023

Zonnige dag

De weerberichten heb ik niet zo in de gaten gehouden de laatste dagen. Ik heb geen tv gekeken en ook geen journaal, want het was 's avonds zulk lekker weer dat ik tot laat op de herontdekte lanai heb gezeten. Dus toen ik zondag opstond en mijn ontbijtje op diezelfde lanai nuttigde dacht ik enkel maar: het wordt een mooie dag.

En dat was fijn, want Steven en Carolien zouden vanuit het verre Eindhoven afreizen naar Rotterdam om samen met Talitha en mij een leuke dag door te brengen. Rond half twaalf heb ik de metro genomen naar Talitha waar we malkander zouden treffen. Ik vond het wel al warm, maar sloeg er nog niet veel acht op. Bij Talitha een kopje koffie gedronken en toen op weg gegaan om bij De Schone Lei aan de Kralingse Plas te gaan lunchen. Een geweldige plek met een fabuleus uitzicht op de skyline van Rotterdam. We zaten op het terras met een fijn briesje en hebben heerlijk geluncht. 

Vervolgens zijn we naar Tanah Lot gelopen en onderweg merkte ik wel dat het behoorlijk warm was en eenmaal aangekomen bij Tanah Lot bleek het echt wel bloed verziekend heet. Vanzelfsprekend hebben we ons onder de parasols geposteerd en laafden ons aan koele dranken. Ik laat het dan maar over me heen komen, maar het was gewoon iets van 32 graden of misschien wel warmer en ik ben op een leeftijd en fysieke staat dat ik me en publique natuurlijk niet meer in korte broek en singlet vertoon. Maar het gezelschap maakte veel goed, we hebben lekker zitten kletsen over van alles en nog wat en hebben later ons nog tegoed gedaan aan wat vingervoedsel en salades. Meer heeft een mens niet nodig in de tropen. 

Later de wandeling naar Talitha's huis via het hertenkamp weer gemaakt om daar nogmaals te hydrateren om het zo rond tien uur een dag te noemen. Een zonnige en zeer warme dag, maar met leuke mensen en u weet gedeelde hitte is halve hitte, hoewel....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten