vrijdag 16 februari 2024

Herinnert U zich deze nog? #228


 

CINDY & BERT
'WENN DIE ROSEN ERBLÜHEN IN MALAGA'
1975
Aantal weken: 1
Hoogste positie: 27

Als het clipje niet te zien is, klik hier.

Ze kunnen gerust de Duitse Saskia & Serge genoemd worden, Cindy & Bert, maar daar waar onze Saskia en Serge nog steeds bij elkaar zijn, gingen Cindy en Bert na een huwelijk van van 21 jaar in 1988 uit elkaar, ook muzikaal, om in de jaren negentig weer samen op te gaan treden todat Bert in 2012 op 66 jarige leeftijd overleed aan een longontsteking. 

Ook in Nederland hadden ze in de jaren zeventig veel succes en scoorden verschillende hits, waaronder dit 'Wenn Die Rosen Erblühen In Malaga', wat nu mijn reis naar deze Spaanse stad nakende is vanzelfsprekend even onder de aandacht dient te worden gebracht. In de eerste helft van de jaren zeventig gingen vele Noord Europeanen naar Spanje op vakantie wat een hele stroom hits opleverde om dat gevoel van Spaanse stranden, zon en zee luister bij te zetten. In Nederland hebben we daar talloze voorbeelden van en ook de Duitse muziekindustrie liet zich niet onbetuigd.

Dit lied laat er geen misverstand over bestaan waar Cindy en Bert over zingen, de backingtrack begint al met een Frank Farian-achtig donkerbruin ingezongen 'olé' wat zich gaandeweg de coupletten blijft herhalen. Mocht de luisteraar mede daardoor nog niet in de gaten hebben dat Malaga in Spanje ligt, komt de brug in het lied en dat gaat zo:

Das ist die spanische Nacht
Mit ihrem spanischen Duft,
Und so ein spanischer Klang
Liegt in der spanischen Luft.
Das ist der spanische Wein
Aus einem spanischen Glas
Der fließt beim spanischen Wirt
Aus einem spanischen Fass
Das ist das spanische Lied
Von einem spanischen Chor,
Da kommt die spanische Nacht
Uns spanisch vor!

Het clipje is ook erg jaren zeventig, het publiek dat in de camera zwaait voor de familie thuis alsook de kleding- en haarstijl van Cindy en Bert. Ook werd er in die jaren, weet ik nog, geëxperimenteerd met kleur en vormgeving van microfoons, zo ook hier, deze zijn vrij klein, ik kan me niet aan het idee onttrekken dat met name Bert het ding daardoor wat onhandig vasthoudt. 

Nou ja, de Rosen zullen denk ik nog niet erblühen als ik er ben, maar ik hoop toch een beetje het 'Dididi dididi dididi olé'- gevoel van Cindy en Bert te gaan ervaren. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten