zaterdag 3 februari 2024

NL-Alert

Afgelopen maandag was ik bij Talitha onze series aan het kijken toen we werden opgeschrikt door het indringende geluid van NL- Alert op mijn telefoon en na enkele minuten ook op die van haar. Een ontploffing zo lazen we aan het Schammenkamp. Wij wisten niet waar dat was, maar al snel zagen we dat het op zuid was. Veel was nog onduidelijk op dat moment. Toen ik naar huis ging hing er een brandlucht en liep ik door een soort mist zoals je dat ook hebt op oudjaarsavond. En dat was in de buurt van het Kralingse Bos, best ver weg van Rotterdam Zuid. Het was wel duidelijk, dit was iets enorms.

De dag erna had ik het erover met collega Marjolein die vertelde dat ze er een straat achter woont en dat door de enorme klap haar ramen trilden in de sponningen maar dat alles heel is gebleven. Na die klap, zo zei ze, was het muisstil en toen kwamen de sirenes en al het lawaai van mensen in paniek e.d. 

Inmiddels weten we van de ramp, het was landelijk nieuws. Men is er nog niet uit wat de oorzaak kan zijn geweest. Er zijn drie doden te betreuren drie mannen van 22, 33 en 43 jaar. De man van 43, zo kwam ik gisteren achter, was Kamran Khan en hij heeft in zijn studententijd bij V&D in restaurant La Place gewerkt op het Zuidplein in Rotterdam. Omdat er bij La Place best een verloop was van met name het jonge personeel heb ik hem niet heel scherp in beeld, maar ik moet hem zeker hebben gekend, wij haalden onze lunch en bij het avondwerken ons diner in La Place en we zaten gezamenlijk in de kantine. Het feit dat zijn naaste collega's uit die tijd het na al die jaren hebben over hun 'zeer gewaardeerde oud collega' geeft aan dat het iemand was die indruk heeft gemaakt en dat strookt helemaal met hoe zijn familie hem omschrijft. 

Heel veel sterkte aan alle familie, vrienden en dierbaren van de drie omgekomen mannen.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten