maandag 12 februari 2024

Omringd door gekken

Het zorgvuldig in de markt gezette imago van Anouk Teeuwe als 'rockbitch' heeft ze eigenhandig in één bericht op 'Threads' om zeep geholpen. Een foto van wcpapier met menstruatiebloed in haar wcpot met daarbij 'Chopping ur peepee off doesn't make you a woman. But this will', geeft aan dat Anouk gewoon de overgetaoeëerde laagschedelige tokkie uit een Haagse achterstandswijk is die ze eigenlijk altijd al was. Het gebruik van 'peepee' in plaats van 'dick' is toch meer huisvrouw dan rockbitch om over de transfobische opmerking an sich nog maar te zwijgen. Het is, voor haar, te hopen dat geen van haar achtenveertig kinderen die ze van zesendertig verschillende rappers heeft gekregen transgender is. 

'Dansende paarden, de draaimolen draait...' iedereen met enige vaderlandse cultuurkennis kent deze zin uit het lied 'Kinderen Een Kwartje' van Liesbeth List. Als het aan dierenrechtenorganisatie PETA ligt niet voor lang meer. Het lied laten ze vooralsnog ongemoeid, maar paarden en andere dierenfiguren van plastic moeten uit de draaimolen verdwijnen. Kinderen zouden zomaar een verkeerd beeld van dieren kunnen krijgen, dat deze er enkel zijn voor hun vermaak. Ik dacht meteen aan wipkippen, over een zebra lopen, knuffelbeesten. M.a.w. je kunt ook doorslaan. 'Kinderen kunnen beter in autootjes en vliegtuigjes zitten, dat is een beter alternatief' vindt PETA. Nou....ik denk dat milieuorganisaties daar toch anders over denken.

Over dierenleed gesproken, dan is het een kleine stap naar Caroline (Kèr'olai'n) van der Plas, de boerenoma die meent dat dieren bij een stalbrand het allemaal niet zo meekrijgen, om het over de afschuwelijke manier waarop sommige boeren en slachterijen, haar achterban dus, met dieren omgaan nog maar niet te hebben. Ze was nog niet van de (geveinsde) verbazing bekomen over het uit de onderhandelingen stappen van Pieter Omtzigt of ze liep zelf weg uit een visserijdebat omdat ze het 'geen veilige werkomgeving vond'. Zij was het die klimaat- en milieuactivisten tijdens dat debat 'tere donkergroene zieltjes' noemde 'die niet voor rede vatbaar zijn'. Ook maakte ze, zoals eerder, met haar telefoon opnames van het debat die ze dan later gemonteerd op de socials zet. In de Kamer was afgesproken dat niet meer te doen. Tjeerd de Groot van D66 zat naast haar en vroeg haar waarom ze ondanks wat afgesproken was tóch weer een filmpje maakte. Daarvoor had hij al een aantal keer verbaal met haar de vloer aangeveegd. Maar na de vraag over het opnemen van het debat op haar telefoon stond Caroline (Kèr'olai'n) resoluut op en manoeuvreerde haar vleestransport naar de deur; dit was pesten, ja zelfs grensoverschrijdend en zeker geen veilige werkomgeving. Hier zou ze melding van maken bij de vertrouwenspersoon. Het leven van een populistische voorvrouw op leeftijd gaat niet over rozen. 

Anouk Teeuwe.

Dansende paarden, de draaimolen draait.


Caroline (Kèr'olai'n) van der Plas.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten