maandag 5 februari 2024

Vriendenweekend

En zo had ik zomaar heel organisch afgelopen weekend een vriendenweekend. Zaterdagavond kwamen Rick en Chris en zij hadden een rodekoolstamppot meegebracht met gehaktballen. Zo'n ouderwetse Hollandse kost kan zo heerlijk zijn. Ik had gezorgd voor een potpourri aan appelmoessoorten die, vind ik, nu eenmaal bij stamppot hoort en tevens voor het dessert. Onder het genot van dit alles en natuurlijk een wijntje fijn bij kunnen praten en later hebben we gekeken naar ons gezamenlijke favoriete tv programma 'Verborgen Verleden'.

Op een bepaald ogenblik vond ik het wat frisjes worden en toen ik de verwarming hoger wilde draaien kwam ik er achter dat ie uit was. Nu zijn er werkzaamheden geweest waarbij er een soort schuurtje op het dak is geplaatst wat een hybride warmtepompinstallatie herbergt. Wellicht dat daar iets was misgegaan. Ik keek even in de buurtapp, nou, daar waren al 38 appjes over en weer gegaan. Het hele blok had geen verwarming. Altijd fijn om te weten dat het niet aan mij ligt. Gelukkig zijn er buren die meteen het voortouw nemen dus na veel gedoe, zo las ik, want het was weekend en instanties wezen naar elkaar, deed de verwarming het weer. Dus geen drie door de kou bevangen mensen die men later zou vinden, we konden weer verwarmd de avond voort zetten. 

Zondagmiddag ben ik afgereisd naar het Rijswijkse voor een bezoek met kaarsverlicht diner aan Remco en Pieter. We hadden elkaar al een tijdje niet gezien dus was er genoeg bij te praten. Samen met mij was er nog een gast uitgenodigd en met elkaar hebben we een heel fijne middag en avond doorgebracht.

Vorig jaar zijn ze verhuisd en net na de verhuizing was ik samen met Talitha de eerste gast en nu kon ik zien hoe geweldig mooi en smaakvol het is ingericht, heel warm en huiselijk. We werden ontvangen met bubbels en vingervoedsel waarna er een voortreffelijk diner werd geserveerd. 

Wat kan een mens zich bevoorrecht voelen met zulke fijne vrienden met wie het altijd een feest is om tijd mee door te brengen. U begrijpt dat ik een geweldig leuk weekend heb gehad. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten