dinsdag 24 september 2024

Menu

Op 8 oktober 1992 kwam de eerste editie uit van het tijdschriftje 'Menu', met heel grappig als editienummer '0'. Ik werkte toen nog op de boekhandel van V&D in Rijswijk en was meteen gecharmeerd van het tijdschriftje. Ik zeg bewust tijdschriftje want het had het formaat 'TrosKompas' dan heeft u een beeld. De prijs was ƒ1.45 (€ 0.66) en het verscheen eens per twee weken.

Erin stonden vier voorgerechten, zeven hoofdgerechten, vier bijgerechten en vier nagerechten, gelardeerd met leuke tips en weetjes. Van elk van de gerechten waren foto's en vanzelfsprekend ook hoe te bereiden en een boodschappenlijstje. Vanaf nummer '0' heb ik ze steeds aangeschaft, de laatste editie die ik heb is van 31 januari 1996, daarin wordt gewag gemaakt van wat er in de volgende editie verwacht kan worden, maar het is de laatste die ik heb gekocht. Ik weet niet waarom ik ermee ben gestopt en ook niet hoe lang de serie nog is doorgegaan. Op het wereldwijde web is niets te vinden. Maar ik heb dus een hele stapel van oktober 1992 t/m januari 1996. 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet veel mee doe, toch zijn ze alle verhuizingen (sommige edities wel vier keer) meegegaan, maar afgelopen zondag had ik gasten voor een diner en heb ik het stof van de stapel geblazen en ben er in gaan bladeren en heb een leuk menu uit 'Menu' kunnen samenstellen. Ik ben geen keukenprins, maar ik durf te zeggen, zeker ook omdat de gasten het allemaal lekker vonden, dat het aardig gelukt is. Vooraf had ik gebakken auberginerolletjes uit het tijdschriftje van 25 augustus 1993 gemaakt en uit die van 18 oktober 1995 het hoofdgerecht, gegratineerde zalm met geitenkaas en het nagerecht, gembervla met peer en chocoladesaus. 

32 jaar na de eerste uitgave van het tijdschriftje lijk ik het weer herontdekt te hebben.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten