woensdag 18 september 2024

Ontploffende piepers

Los van het feit dat er doden en duizenden gewonden zijn gevallen, dat het, zoals ik heb begrepen, om leden van de terreurbeweging Hezbollah gaat, dat alle vingers richting Israël wijzen, dat het wéér iets is wat als olie op het vuur zal werken, maar piepers die allemaal tegelijk ontploften in Libanon en Syrië? Ik ben met stomheid geslagen.

Het schijnen recent aangeschafte piepers te zijn waarmee de terreurorganisatie met elkaar communiceert. Ik ben zo benieuwd naar het verhaal er achter, wie heeft deze piepers aan Hezbollah geleverd? Zo'n afschuwelijke terroristische organisatie die leeft en bestaat bij de gratie van overal dood en verderf zaaien, daarvan zou je denken; 'zoals de waard is...', dat ze alle transacties vijfentwintig keer onderzoeken of het wel oké en veilig is, dat hen niet overkomt wat ze anderen aandoen, en nu is het dan letterlijk in hun gezicht ontploft. Karma met een hoofdletter K.

Maar ik ben echt volledig verbijsterd dat zoiets kan en bestaat. Ik vernam het en dacht meteen aan iets uit een filmscenario, James Bond wellicht, een nieuw snufje van Q. En dan zou ik het, als ik het zou zien een briljante vondst vinden, maar ook zo ver gezocht en zo niet iets wat zou kunnen. Maar in dit geval haalt de werkelijkheid de fantasie in. En terwijl ik dit schrijf kan ik er nóg met m'n pet niet bij.  Het zijn roerige tijden waarin we leven. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten