dinsdag 3 mei 2022

Herinnert U zich deze nog? #194

 MEKADO
"WIR GEBEN 'NE PARTY"
1994
Geen hitnotering


                                                      Mocht de video niet te zien zijn klik hier.

 U heeft het vast ook al geblokt in uw agenda, volgende week is het weer Eurovisie week met op dinsdag 10 en donderdag 12 mei de twee halve finales waarvan 20 landen doorgaan naar de grote finale van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 14 mei. Tijd om weer eens terug te gaan naar het rijke verleden van het festival.

In 1994 vaardige Duitsland het voor het festival geformeerde trio Mekado af, bestaande uit Melanie Bender, Kati Karney en Dorkas Kiefer. Over de naam is niet heel lang nagedacht, de twee eerste letters van de voornamen van de dames. Het lied 'Wir Geben 'Ne Party' is geschreven en gecomponeerd door het illustere duo Ralph Siegel en Bernd Meinunger, die talloze Eurovisie inzendingen op hun naam hebben staan van succesvol (de eerste plaats in 1982 met 'Ein Bißchen Frieden' van Nicole)  tot regelrechte Eurovisieflops. Met dit lied scheerden ze langs de rand van wat in die tijd was toegelaten. In die jaren was het nog verplicht om in de eigen landstaal te zingen, maar in 'Wir Geben 'Ne Party' zitten best veel Engelse woorden en uitdrukkingen, dat wenkbrauwen werden gefronst, maar uiteindelijk kon en mocht het allemaal nèt.

Op de avond zelf mocht Mekado op nadat Willeke Alberti iedereen in slaap had gezongen met haar "Waar Is De Zon", een geweldig lied en goed gebracht maar niet internationaal genoeg. Bij de eerste klanken van de Duitse inzending na het hoorbare aftikken veerde iedereen weer recht, wat een gezelligheid! Het werd beloond met een derde plaats achter Ierland en Polen. Nog hetzelfde jaar stopte de groep ermee en gingen de dames ieder hun eigen weg. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten