vrijdag 20 mei 2022

In Memoriam: Wim Rijken

Zelf kende ik Wim Rijken van zijn samenwerking met Conny Vandenbos. Eind jaren tachtig namen zij een aantal duetten op waarvan 'Wie Weet Wat Liefde Is' de grootste hit werd. Het is een vertaling van het Édith Piaf nummer 'A Quoi Ça Sert L'amour'. Wim en Conny namen het lied ook in het Frans op. 

Maar naast zingen deed Wim nog heel veel meer. Hij heeft zowel in het theater als in verschillende series en films geacteerd. Hij was presentator op radio en tv, deed voice-over werk en schreef liedteksten. Van Facebookvriend Harry Klooster vernam ik dat hij destijds ook bij diens castingbureau heeft gewerkt.

Wim was dus een veelzijdig man. Sinds 2017 leed hij aan een ernstige beenmergziekte, de laatste weken was zijn toestand uitzichtloos geworden. Het was daarom dat Wim koos voor euthanasie. "Het is genoeg" zo vertelde hij "Ik word met liefde omringd door familie en vrienden, mede daardoor kan ik mijn leven heel mooi en waardig afsluiten. Ik kan niet in woorden uitdrukken wat de verzorging en verpleging voor mij hebben betekend. Ik ga nu met een gerust hart. Ik ben niet bang en ben ook niet verdrietig". Wim is 63 jaar geworden.

Wim met Conny. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten