vrijdag 13 mei 2022

Herinnert U zich deze nog? #195


 ANABEL CONDE
"VUELVE CONMIGO"
1995
Geen hitnotering. 


Mocht de clip niet te zien zijn klik hier.

Ik koester geen enkele illusie, u heeft geen idee wie Anabel Conde is. Anabel vertegenwoordigde Spanje op het Eurovisie Songfestival in 1995 en behaalde de tweede plaats achter winnaar Noorwegen het bijna instrumentale 'Nocturne' van Secret Garden. 

Ik heb deze bijdrage uitgezocht vanwege de geweldige stem van Anabel, dít is zingen. Juist nu ervoor gekozen is om backingvocalen op de muziekband toe te staan in de breedste zin van het woord. O.a. de Spaanse inzending dit jaar, Chanel Terrero, laat meer haar danskwaliteiten zien en zingt mee met de vocalen die al op de backingtrack staan. De nieuwe tijd net wat u zegt, maar ik heb toch meer met zangers en zangeressen die vocaal wat kunnen zoals o.m. de inzendingen van Polen en Verenigd Koninkrijk dit jaar. En Anabel in 1995.

Anabel heeft na deze bijdrage nog een keer op het festivalpodium gestaan in 2005 als backingvocaliste bij Andorra. In 2000 werd ze vierde bij de Spaanse preselectie en in 2010 werd ze achtste. In 2006 heeft ze samen met haar zus Cristina aan de Poolse voorronde meegedaan maar zij werden niet afgevaardigd.

Anabel is nu 46 en zingt nog steeds, zeker in deze tijd is ze een graag geziene gast op de vele Eurovisiefeestjes die overal in Europa worden gehouden waar ze een dankbaar en enthousiast publiek vindt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten