dinsdag 17 mei 2022

Ja, een reisje langs de Rotte, Rotte, Rotte

Het was Koningsdag, Pieter, Remco, Roos, Talitha, Tom en ik zaten heerlijk op het terras van De Tuin Van De Vier Winstreken in het Kralingse Bos toen het over boten en varen ging. Een middagje varen, het leek ons wel wat. Dit was het startsein voor Tom om op onderzoek uit te gaan op het Wereld Wijde Web en nog diezelfde middag hadden we een datum geprikt: 15 mei. 

Tom had een boot gereserveerd bij Rotterdamboot, dus afgelopen zondag kwamen wij uit diverse windstreken richting de Zaagmolendrift in Rotterdam. Ik had natuurlijk geen idee waar het was, en bij het uitstappen uit de tram langs het water wist ik wel dat ik goed zat, want water, maar waar ik nou precies moest zijn..... Ik liep dan ook net de verkeerde richting op, maar al snel zag ik Remco, Pieter en Tom op een terrasje zitten. Niet veel later voegden de dames zich bij ons en kon het avontuur beginnen. 

Tom kreeg even les in het hoe en wat van de boot, want hij was de kapitein en stuurman, daarna konden we inschepen. Een alsof de man nooit iets anders had gedaan voeren we op de Rotte, de rivier waar Rotterdam z'n naam aan dankt. Het was prachtig weer en onder het genot van wijn hebben we genoten van wat we onderweg allemaal zagen en groetten we de andere mensen die ook aan het varen waren, want dat is de nautische etiquette. Wat een prachtig gebied en wat konden we ver varen. Al met al hebben we ruim drie uur op de Rotte gevaren en ons geen moment verveeld. 

Bij terugkomst weer aan wal hebben we tapas gegeten bij Destino een zaak die naast de opstapplaats is gesitueerd. Wij hebben een heerlijke dag gehad, zeker voor herhaling vatbaar. Zeer vriendelijke mensen van Rotterdamboot met heel mooi onderhouden boten, het was een genot. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten