donderdag 12 mei 2022

Eurovisie Songfestival 2022 tweede halve finale 2

Gisteren de eerste negen inzendingen de revue laten passeren die vanavond zullen aantreden bij de tweede halve finale, vandaag de volgende negen.

Ierland
That's Rich - Brooke Scullion
Met een stuwend ritme, geleend van Kiss' 'I Was Made For Lovin' You', begint het lied en het wordt steeds lawaaieriger. Ik begrijp dat Brooke haar punt wil maken als stoere vrouw van deze tijd maar moet dat met zoveel passief agressief geraas? 

Noord-Macedonië
Circles - Andrea Kojevska
Ook Andrea is net als Brooke teleurgesteld in de liefde, maar ze verwoordt het krachtiger in een leuk radioliedje. Ligt goed in het gehoor maar zal geen potten breken.

Estland
Hope - Stefan Airapetjan
Als je je laat inspireren door Ennio Morricone en 'Heroes', het winnende liedje van 2015 door Måns Zelmerlöwdan krijg je dit. Begint leuk maar wordt ook gaandeweg erg schreeuwerig.

Roemenië
Llámame - WRS
Zakdoekje leggen, niemand zeggen, als u het optreden van WRS ziet, begrijpt u wat ik bedoel. Roemenië in Engels en Spaans, maar zo uitgesproken dat het wel geheel in het Spaans lijkt. WRS is geen briljante zanger, om met de woorden van Willem Duys te spreken over Baccara voor Luxemburg in 1978, hij danst beter dan dat ie zingt. Maar liedje heeft wel een lekker ritme.

Polen
River - Ochman
Vocale acrobatiek wat extra opvalt als je na WRS mag. Ja, ook Ochman doet een Duncan Laurenceje in zijn lied maar wat een fijne stem. Tekst is vaag en steeds in repeat, maar met zo'n stem kun je het telefoonboek nog boeiend maken.

Montenegro
Breathe - Vladana Vučinić
Het begint klein en verstilt en bouwt op naar prachtige dramatiek. Nergens is het te veel of te weinig, de juiste balans. Mooi.

België
Miss You - Jérémie Makiese 
Fijne stem en met passie gebracht, kan niets verkeerds ontdekken aan de Belgische inzending. Verdient het om door te gaan naar de grote finale aanstaande zaterdag om aldaar op een mooie plaats te eindigen. Niet als winnaar, dat dan weer niet.

Zweden
Hold Me Closer - Cornelia Jakobs
Wat een prachtige vrouw, maar wat een vreselijk lied. En toch gaat het scoren omdat er veel liefhebbers zijn voor deze manier van zingen met zo'n semi-rauwe stem en bijzondere uitspraak van woorden. Bij mij zit dat vrij hoog in m'n allergie, maar had ik al gezegd dat Cornelia adembenemend mooi is?

Tsjechië
Lights Off - We Are Domi
Zangeres Domenika Hašková zingt mee met de vocalen die al op de backingtrack staan en dat doet ze, in het clipje wat ik heb gezien, niet helemaal in tune. Het vrolijke muziekje ten spijt gaat het natuurlijk punten kosten als ze dat vanavond ook doet. 

Voor alle deelnemers heel veel plezier en succes!


Roemenië: WRS.

Zweden: Cornelia Jakobs.

Polen: Ochman.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten