zondag 16 oktober 2011

Occupy

Zelf merk ik al een tijd dat we aan de vooravond staan van een omwenteling omdat het zo niet langer kan. Het is een gevoel wat moeilijk onder woorden te brengen is. Maar het heeft o.a. te maken met oprechte belangstelling voor de medemens, respect voor de aarde en zijn bewoners (dus ook de dieren) en verdiepte spiritualiteit.

Dat de wereld bezig is zich klaar te maken voor een verandering is aan alles te merken, de vele natuurrampen die zich de laatste tijd voordoen, het weer wat steeds extremer wordt, de financiële crisis wereldwijd, de revoluties in verschillende Noord Afrikaanse landen.
Ook in de USA is een protestactie begonnen op Wall Street en breidt zich nu als een olievlek over de wereld uit: Occupy

Deze actie richt zich op de kleine bovenlaag van de bevolking die de dienst uit maakt voor de rest en daar zelf grof geld aan verdiend, en dát overgrote deel is het zat en is bezig met een vreedzaam protest.
Helaas zijn er altijd mensen, zoals bijvoorbeeld in Rome, die deze gelegenheid aangrijpen om toch te gaan rellen en vernielingen aan te richten.

Ik vind het een spannende en opwindende tijd en denk aan de woorden van Mahatma Gandhi:
"Eerst negeren ze je, vervolgens lachen ze je uit, daarna zullen ze je bestrijden, uiteindelijk zul je winnen."

Foto's van demonstranten in Amerika met de borden die ze dragen:




1 opmerking:

  1. ja de spanning is te voelen ik weet wat je bedoelt maar ik vind het ook een beetje eng om bekende dingen los te moeten laten en of je daar nog aan kan wennen met mijn leeftijd ik vind het vooral onzeker maar ja als het voor beter is ja het moet he

    BeantwoordenVerwijderen