zaterdag 15 oktober 2011

Ondertussen op de derde

"Ondertussen op de derde" is een voorstelling die ik vrijdagavond bezocht heb en geregisseerd is door vriend Rick. Hij is bezig met een opleiding tot regisseur en heeft (in het kader van zijn opleiding) al verschillende uitvoeringen gedaan, ook acterend, maar ik kon er helaas nooit bij zijn, tot afgelopen vrijdag.

Dacht ik na een zware werkdag achterover leunend te kunnen genieten van het gebodene, moest ik die gedachte toch vrij snel bijstellen toen Rick uitlegde dat het hier om locatietheater ging en wij (het publiek) degenen waren die, onder aanvoering van Rick, naar de verschillende locaties binnen én buiten het pand dienden te gaan.

Het verhaal is een collage-voorstelling waarin we een kijkje konden nemen in de woonruimtes van verschillende personages in een appartementengebouw. Die op hun beurt ook weer met elkaar kennis maakten in vaak hilarische scenes met humorvolle dialogen maar altijd met een tragische ondertoon.

Ik vond het een bijzondere ervaring om deze vorm van theater mee te maken en geweldig dat ik nu eindelijk eens getuige kon zijn van Rick's creativiteit als regisseur.
Ik hoop in de toekomst nog meer te kunnen gaan zien.

Toegangskaartje en tevens plattegrond van het appartementencomplex van de voorstelling

2 opmerkingen:

  1. dus ondanks dat het leuk was ben je dood moe thuis gekomen maar je hebt het naar je zin gehad en toch wel erg apart denk ik op deze manier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm.. Heel apart, maar ook toch weer interessant..

    BeantwoordenVerwijderen