zondag 29 juli 2012

De eerste vakantiedag

Mijn vakantie is begonnen en meteen de eerste dag al helemaal in het vakantiegevoel. Afgesproken met Rick, Chris en Jeroen voor in eerste instantie een boottochtje, maar gezien de weersvoorspellingen zijn we overgeschakeld op plan B, wat inhield dat we afreisden naar Den Haag voor een bezoek aan het Omniversum waar we de indrukwekkende documentaire Rocky Mountain Express hebben bekeken.

Daarna bleek het weer best aardig en zijn we naar Scheveningen gelopen voor een lichte lunch, even verder gewandeld en we waren het er unaniem over eens dat Scheveningen heel erg lelijk is, wat eens een badplaats met allure moet zijn geweest is nu een woestenij van spuuglelijke betonnen bouwsels geworden waar zo hier en daar nog iets van de vroegere bouwstijl te zien is in panden die bewaard zijn gebleven maar nu verdrukt worden door monsterlijke betonnen reuzen.

Het statige Kurhaus wat ik (gelukkig) nog gekend heb zoals het er vroeger bij stond met een groot ruim plein ervoor verdrinkt haast in de er om heen gebouwde architectonische gedrochten. Niet alle vernieuwing is verbetering.

Bovenstaande visuele ervaringen weerhielden ons er niet van om een geweldige middag en avond te hebben bij strandtent paviljoen EscuBelle waar we onder het genot van wijntjes, hapjes, koffie, thee en uiteindelijk ook een satéschotel ons realiseerden dat we het goed hadden zo met elkaar.

Het Kurhaus zoals het ooit was in de jaren 70

Wijntje en een hapje


1 opmerking:

  1. Je bent een rijk mens, wanneer je herinneringen met vrienden kunt delen..

    BeantwoordenVerwijderen