maandag 30 juli 2012

Herinnert U zich deze nog? #14



                     INTERNATIONALS                    
"YOUNG AND IN LOVE"
1977
Aantal weken: 9
Hoogste positie: 4





Vriend André deed mij vorige week onbewust denken aan dit singletje van het Haagse trio Internationals. Hij had op Facebook vanwege de zomerse temperaturen een clipje geplaatst van The Surfers met hun hit "Windsurfin'" uit 1978. Op dat nummer namen de Internationals de (dames)vocalen voor hun rekening die op TV door danseressen werden geplaybackt.

Een jaar eerder hadden de zusjes Sylvia, Cindy en Anita Crooks die de Internationals vormden hun enige grote hit met dit "Young And In Love". Begin 1978 namen ze deel aan het Nationaal Songfestival met "Boem Boem", ze wonnen niet maar hadden er een klein hitje mee.
Naast hun vocale bijdrage in de studio aan the Surfers kwamen er nog drie singles onder hun eigen naam uit die allemaal flopten. Daarna is er niets meer van ze vernomen.

Internationals en the Surfers waren beiden projecten van de heren van het in die tijd populaire Catapult uit Leiden.

2 opmerkingen:

  1. nooit meer van gehoord is niet helemaal waar. Doorheen de jaren '80 kleurden ze menig Belgisch en Frans radiostation door hun zangwerk bij Probe Score van Ben Bode, ook al uit Den Haag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blijft jammer dat 'Boom Boom' het nationaal songfestival niet won in 1978. Was echt het sterkste liedje, had m.i. hoge ogen kunnen gooien de ESC.

    BeantwoordenVerwijderen