zaterdag 30 augustus 2014

Apenheul

Omdat vriend Harry erg gelukkig is in het winnen van toegangskaartjes voor leuke dagjes uit, konden we gisteren samen met Rick en Christian genieten van het prachtige weer in de Apenheul en het daarnaast gelegen park Berg en Bos. We hadden om 11 uur afgesproken in het park en op de weg er naar toe zagen we elkaar al op de snelweg voorbijgaan zodat we min of meer gelijktijdig het parkeerterrein opreden.
Éérst natuurlijk koffie met wat lekkers erbij en even bijpraten om daarna richting de Apenheul te gaan waar we middels diverse borden werden gewaarschuwd hoe ons te gedragen ten opzichte van de loslopende apen.

Ik deed mijn tas uit voorzorg maar in een kluisje, maar Rick en Harry kozen voor de 'aapbestendige' tassen. Het was erg druk in het park, en daar waar veel mensen stonden waren ook apen te zien, en vooral die kleine aapjes waren erg op de bezoekers gericht en met name buggy's, want daar zaten ze veelvuldig op, naast apen zagen we ook andere dieren, dit om de leefomgeving van de apen zo natuurgetrouw na te bootsen hoorden we van een medewerker. Het park met de apen vonden we wel erg mooi qua natuur, maar zoveel apen hebben we eigenlijk niet gezien, en dieren kun je nu eenmaal niet dwingen. Daarnaast helpt het ook niet erg om de ambiance te veraangenamen als er om 500 meter een eetgelegenheid is waar uitschuifgezinnen luidruchtig zitten te vreten eten.

We kregen ook wel trek maar wensten niet in zo'n gelegenheid te lunchen en weken uit naar daar waar we onze koffie hadden gedronken in de ochtend. Vervolgens zijn we het naastgelegen park Berg en Bos ingegaan en hebben daar de blauwe 'natuurroute' gelopen. Een wandeling die ons buiten de gebaande paden bracht en waar we soms door drassige grond moesten ploegen, obstakels moesten ontwijken en waar we bovendien een uitkijktoren hebben beklommen wat voor iemand als ik met hoogtevrees geen sinecure is, maar wat ik dan toch maar heb gedaan! Al met al hebben we anderhalf uur gewandeld door het werkelijk prachtige park, tel daar de stappen die we in de Apenheul hebben gezet bij op en je begrijpt dat we best trek hadden gekregen.

Op voorstel van Rick zijn we gaan eten bij het Reeuwijkse Hout, halverwege onze weg richting huis, wat heerlijk was en waarmee we een geweldige dag afsloten met mooi weer, prachtige natuur en fijn gezelschap.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten